вторник , 25 юли 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Минчо Спасов за оставката на Христо Иванов: Моторът се оказа слаб, за да издърпа каруцата
Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

Минчо Спасов за оставката на Христо Иванов: Моторът се оказа слаб, за да издърпа каруцата

„Днес е лош за ден за българската съдебна система. Христо Иванов беше моторът на тези реформи. Но моторът се оказа слаб, за да издърпа каруцата, той блокира“. Така юристът и бивш депутат Минчо Спасов коментира оставката на правосъдния министър след приемането на ревизирания вариант на квотите в магистратската и парламентарна квоти в съдийската и прокурорската колегии на Висшия съдебен съвет.

Според него няма истинско желание за реформа в съдебната система, защото управляващото мнозинство е доволно от статуквото, което цари там. „Съдебната система ще спи в калта, както е досега“, каза още той.

Минчо Спасов акцентира върху предложението на ДПС за свикване на Велико народно събрание и го определи като историческо. „ДПС винаги е имало резерви към радикални промени. Отговорът на тази оферта, предложение на Лютви Местан ще покаже истинското желание за реформа в политическите играчи“, допълни той.

Вижте също

medici

10 години от освобождаването на българските медици в Либия

През 2007 година благодарение на дипломатически совалки и усилията на бившата френска първа дама Сесилия …