вторник , 25 октомври 2016 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / Минало (не)свършено / Минало (не)свършено: Спомен за 13 и 14 декември ’89 г.
MINALO картинка

Минало (не)свършено: Спомен за 13 и 14 декември ’89 г.

Миналото, което не свършва, предизвиква много спорове – трябва ли да се връщаме към него или не. Много спорове предизвика и последното издание на предаването „Минало (не)свършено“. В него бяха изнесени неизвестни факти за т.нар. „танковата касета“ – съхраняваща записа на думите на Петър Младенов: „Най-добре е танковете да дойдат“, заснета от режисьора Евгений Михайлов.

Тъй като много от фактите са забравени, в последното предаване водещият припомни събитията от 13 и 14 декември 1989 г., събития преобърнали до голяма степен историята на България.

Със знанието, доказано от мемоарите на много от участниците в събитията отпреди 27 години, че репликата е произнесена от Петър Младенов, имало е заповед за извеждане на танковата бригада от Горна баня в повишена бойна готовност във вечерта на 14 декември ’89 г., както и сценарий за потушаване на народното недоволство, вижте кадрите от личния архив на Евгений Михайлов:

Вижте също

MINALO_PART_1 картинка

„Минало (не)свършено“: Свалена ли е наистина петолъчката, кой подпали бившия партиен дом и чий кандидат е Ирина Бокова

На 1 октомври „Минало (не)свършено“ ни припомня кадри, заснети точно преди 26 години от свалянето …

Един коментар

  1. Розалия

    Защо г-н ЕвгениЙ Михайлов е толкова последователен в преследване на своята омраза и ненавист към определени хора.Има нещо много подозрително и нечисто в това,да забули по-дълбоко своето минало,да отклони вниманието на хората от него-какви ги е вършил в Москва и как се е добрал до там,
    Неговото несвършващо минало е продиктувано от желанието за мъст-и с това се доближава точно до онези които непрекъснато подлага на омерзение,като хората от ДС,досущ такъв кадър-просто си е сбъркал професията,амплоато му е да жигосва като тях,което вероятно е научил някъде.Къде ли ?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *