вторник , 28 март 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Минало (не)свършено: Началото на прехода
MINALO_NEZAVARSHENO картинка

Минало (не)свършено: Началото на прехода

Декември 1989 г. Първите големи протести. Началото на голямата промяна, запечатано в безценни кадри от Евгений Михайлов. Сред лицата разпознаваме лица от миналото като ген.Добри Джуров и Петър Младенов, и такива, които познаваме и днес – Красимир Каракачанов, днес политик от управляващата коалиция; студента Емил Кошлуков, днес телевизионен водещ и политик и Николай Банев, тогава комсомолец, а днес – един от най-богатите хора в България. Много от лицата са на хора, които не разпознаваме. Но ако вие се познаете – обадете ни се и ще Ви поканим да разкажете как Вие помните онези времена и събития.

Виждаме и още нещо – дори плакатите от онези привидно далечни години много приличат на тези, които издигаме по протестите в последните години. Защо? Дали защото остана много несвършена работа в миналото?

Гледайте поредицата на Евгений Михайлов „Минало (не)свършено“ по Би Ай Ти. За да не затваряме тази страница от историята си непрочетена.

 

Вижте също

XRISTO_IVANOV картинка

Христо Иванов: Този парламент е еднопеевски, с повече плесен и по-малко смокинови листа

Председателят на движение „Да, България“ Христо Иванов гостува в студиото на еМисия България ден след …

2 Коментари

  1. България трябва да се дестабилизира и плана е в ход! ЕС също. Внимавайте в картинката, ако още не сте се ориентирали кой кой е, сега му е времето…

  2. Цветан Георгиев

    Много добро първо предаване. Изключително полезно на по-младите, които не помнят или бързо забравят онези времена, когато на маймуни ни правеха една шепа останали хора до последно! Старта е добър, надявам се предаването да не загуби идентичност!