неделя , 23 юли 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Минало (не)свършено: Началото на прехода
MINALO_NEZAVARSHENO картинка

Минало (не)свършено: Началото на прехода

Декември 1989 г. Първите големи протести. Началото на голямата промяна, запечатано в безценни кадри от Евгений Михайлов. Сред лицата разпознаваме лица от миналото като ген.Добри Джуров и Петър Младенов, и такива, които познаваме и днес – Красимир Каракачанов, днес политик от управляващата коалиция; студента Емил Кошлуков, днес телевизионен водещ и политик и Николай Банев, тогава комсомолец, а днес – един от най-богатите хора в България. Много от лицата са на хора, които не разпознаваме. Но ако вие се познаете – обадете ни се и ще Ви поканим да разкажете как Вие помните онези времена и събития.

Виждаме и още нещо – дори плакатите от онези привидно далечни години много приличат на тези, които издигаме по протестите в последните години. Защо? Дали защото остана много несвършена работа в миналото?

Гледайте поредицата на Евгений Михайлов „Минало (не)свършено“ по Би Ай Ти. За да не затваряме тази страница от историята си непрочетена.

 

Вижте също

prepodavane

Димитър Владиков разкрива тайната за успешна кариера зад граница

История за успеха – един българин, успял да пробие в академичния свят на гъстонаселен Китай. …

2 Коментари

  1. България трябва да се дестабилизира и плана е в ход! ЕС също. Внимавайте в картинката, ако още не сте се ориентирали кой кой е, сега му е времето…

  2. Цветан Георгиев

    Много добро първо предаване. Изключително полезно на по-младите, които не помнят или бързо забравят онези времена, когато на маймуни ни правеха една шепа останали хора до последно! Старта е добър, надявам се предаването да не загуби идентичност!