неделя , 23 септември 2018
Начало / Предавания / Минало (не)свършено / „Минало (не) свършено“ на една година – зона, свободна от комунизъм: За лъжата БСП – преди и сега

„Минало (не) свършено“ на една година – зона, свободна от комунизъм: За лъжата БСП – преди и сега

Миналото е нескончаемо, несвършено, 45 години май не можаха да стигнах, че трябваше и още 27, но срещу тези години имате поне една – на вашето предаване, което е глас на свободата. Това заяви в „Минало (не)свършено“, което навършва точно една година в ефира на Би Ай Ти, психиатърът Любомир Канов.

Предаването е остров в един океан от безпаметство, а за да има този ефект комунистическата лява пропаганда, е необходимо да има именно безпаметност и медийна среда, която да е в състояния да демонизира всеки от техните противници, каза още той.

„Предаването се наложи и открои като уникално в българските телевизии и медии. Уникално е с тази документалистика и най-вече с това, че запечатаното преди 27 години минало осветлява целия процес през тези години. Виждаме в развитие хора, които преди 27 години се представяха за едни, днес са други, а преди 10 години са били трети. То е една свободна зона от комунизъм, което е много сериозен дефицит в българската медийна среда“, коментира и главният редактор на сайта Factor.bg Стойко Стоянов, който също гостува в „Минало (не)свършено“.

На въпрос на водещия колко уроци трябват, за да разберем, че всичко, което левицата днес отново обещава – жилища, пенсии, ниски данъци и т.н., е лъжа, д-р Канов цитира думите на Хитлер – че на една голяма лъжа, направена проста и повтаряна много пъти, накрая мнозина повярват.

„Може да се спори чии методи са по-успешни или по-първични – на Гьобелс или на комунистическата пропаганда, но те са родни братя. Това е пропагандата на лъжата, която разчита на масовото невежество на публиката“, каза той. И припомни, че тези обещавани „дарове“ идват от една 100-годишна партия, известна със своите престъпления и фалити на България.

„Как може тази партия и това ръководство да бъдат носители на някаква промяна и социална справедливост, след като по никакъв начин не се идентифицират с работническата класа, нито с бедните и най-неоправданите. Идете на „Позитано“ 20 и вижте лимузините, които спират – все едно сте в средище на Коза Ностра, а не пред централата на една социална партия. Това са все олигарси, мастити бизнесмени и милионери, тези ли хора ще въздадат социална справедливост“, попита и събеседникът му.

Стоянов коментира и неслучайния според него състав на служебния кабинет, назначен от президента Румен Радев, като акцентира върху Иван Гарелов, осветен като агент на ДС, като шеф на пропагандата. „Всичко това, което днес ни се случва, едва ли е случайно – това е екип от хора, които много сериозно са работили за цялата тази промяна през последните години, за да дойде може би големият момент, когато ще искат някаква генерална ревизия в политиката на България – излизане от ЕС и НАТО“, предположи той.

„Давам си сметка, че за тези 27 години почти нищо не се е променило в реториката на тази партия. Там е едно минало несвършено. Вижда се единствено подмяната, която непрекъснато е режисирана и продуцирана от тази партия“, отбеляза журналистът.

Според него най-големият проблем е, че европейските социалисти са допуснали в редиците си една нереформирана, непокаяла се и чисто комунистическа партия, която унаследява деца и внуци на комунистическата номенклатура.

Коментирайки кадрите от митингите на БСП, Стоянов отбеляза и „фанатизма“, който вижда в левите симпатизанти, макар много от тях да осъзнават мизерията, до която именно тази партия ги е довела.

Аз винаги съм се сепвал от естетическото безобразие на комунистите и социалистите, самото им лице е безобразно, коментира и д-р Канов по повод показаните кадри от митинг на БСП през 1991 г. Той добави, че сякаш лицето на жената, питаща кой ще ни даде пари, запечатано от камерата на Евгений Михайлов и превърнало се в меме, е едно от „типичните лица на тези хора“.

Психиатърът призна, че в него реагира дори не толкова политическото, колкото естетическото, когато гледа лица като това на лидера на БСП Корнелия Нинова – „с нейния баритон, с възбудата, която се излъчва от нея, когато лъже“ – или на други „професионални лъжци“ от левицата.

Любомир Канов припомни, че навремето дори е измислил специална дума за „техните“ журналисти и социолози – „изопачавра“.

Втората част на предаването започва с кадри на водещия Евгений Михайлов. „Измъчва ме тази къса памет и въпросите със 100 пъти повторените лъжи“, коментира той.

„Говори се за пленена държава. Тези идеалистични младежи докато скандират на площада едва ли си представят, че зад гърба им се плетат първите мрежи на октопода, финансовите пирамиди, схеми, историите със собствеността, всички трикове на съдебната система. Всички бъдещи пранги на техните ръце в момента са се изковавали зад гърба им“, коментира д-р Любо Канов.

Според него държавата е пленена по няколко начина. Той каза, че става дума за дълбоки, законспирирани структури на ДС, който са се превърнали във финансови зависимости, схеми и мрежи. Той добави, че има и масонство, което завлича и съдебната система, и прокуратурата, и следователите, и цялото МВР.

„Чисто криминално, мафиотско, съдебно-политически схеми действително превръщат България в една пленена страна, в която цари беззаконие и която обезкуражава хората“, коментира психиатърът. По думите му, неслучайно 2 милиона млади българи са напуснали родината си и вече отглеждат децата си другаде.

„Това е резултатът на един престъпен режим, който не беше разобличен и наказан. За това носи вина и запада, който легитимира един потомствен комунист като шефна социалистите в Европа и това е един ужасен шамар срещу всички нас“, добави още той. Любо Канов аде пример и с Бокова. Според него, вината е не само в нас, но и в това търпение към социалистите, което намеква за споразумение и договорка между играчите при разпада на съветската система, че тези хора няма да бъдат докоснати.

„Да бъдеш ляв на запад е едва ли не модерно. Това е голямата ми тъга за запада. Може едно толкова лъжливо и престъпно учение като Марксизма да бъде изучавано в университети и да бъдат промивани мозъците на колежани“, заяви психиатърът. По думите му, това е зараза, която надхвърля мащабите на нащия площад, наричан някога „9-ти септември“. Той подчерта, че борбата може да се води по много начини и един от тях е истината да се казва и да се разобличава, което прави и предаването „Минало (не)свършено“.

„Проблемът за един сайт е нищо. Те изтролиха цялата държава. По ирония на съдбата и в момента над 90% от националния капитал, който беше преразпределен, когато те бяха по митингите и площадите, зад гърба им ставаше точно това преразпределение по един невидим и неясен начин. Той в момента е в ръцете на т.нар. „червена буржоазия“ – на наследници, деца и внуци на бившата комунистическа върхушка“, заяви Стойко Стоянов и подчерта, че това е страшното в момента.

Той мисли, че ние все по-активно трябва да говорим за това, че Запада е изиграл лоша, мечешка услуга на младите демокрации. „Западните бизнесмени започнаха да правят бизнес с червената номенклатура, привлякоха ги в световни банки и институции и това е част от схемата за пленяване на фържавата“, добави главният редактор.
„Памет няма“, заключи Стоянов.

„Реално, една близо 45-годишна Студена война, която се водеше, Варшавският договор я загуби, паднаха. Но при всяка война, нормално е да има победители и победени. Тези, които загубиха войната, се оказаха новите олигарси и новите владетели на тези източноевропейски държави. Това е страшното. Западът не потърси по никакъв начин отговорност и възможност хората, които са виновни за това, да понесат отговорност“, добави журналистът.

„България даже не иска да участва в инициативата за създаване на общ съд в Европейските държави за престъпленията на комунизма. Още не сме подали документи. От 2 години тази сага се мотае“, подчерта Стоянов.

Водещият Евгений Михайлов даде пример с Брюксел, който се превръща в мръсна дума и припомни с кадри думите на Филип Димитров за България и Европа.

„Жалко, че цялото това светло въодушевление беше затиснато в тайните зимници и подземия на този криминално-комунистически кабал, който хвана за гушата България по най-тихия и подъл начин“, коментира Канов. По думите му, тази историческа наивност стои в историята на много български беди.

„Това трябва да се разбере най-накрая. Прекрасни възторзи, изблици на въодушевление. Прекрасни думи на Филип Димитров и наистина хора, които са свободни, могат да направят Конституция на свободата. Но в момента ние се управляваме от Конституция, измислена на кръглата маса срещу свободата“, заяви психиатърът.

Евгений Михайлов обясни, че предстоят избори, както и че не може да има промяна в Конституцията, без Велико Народно събрание. „В този капан беше хваната свободата на тези хора“, каза психиатърът.

„Проблемът е, че в политическата и партийната пропаганда се залага на един много интересен момент – всяка една от десните партии казва по една малка част от истината. Това какво трябва да се случи и как да стане. Но се пропускат няколко големи теми. Първата е как България да сече обвързаностите си с Русия. Ако ние не преодолеем зависимостите си с Русия, какъв е смисълът да говорим за корупция, след като генезисът й е руски, съветски, КГБ-йски“, убеден е Стойко Стоянов.

„По тази тема мълчат много партии. „Да, България“ и Радан Кънев много мълчат по тази тема. Как оттам нататък да се върви заедно в една редица“, каза Стоянов.

„Много е тъжно и страшно, защото след 50 години, ако някой отвори българските медии и чете история, ще разбере, че това са почитателите на Тръмп в България. В същото време се внушава на хората, че Тръмп и Путин ще се разберат и кой са хората, които харесват Тръмп в България – това е тази групичка, която харесва Русия. Това е хибридно“, добави журналистът.

Той подчерта, че са учредили награди на името на Стефан Стамболов и ги раздават на видни русофили.
„Сещам се за Ерменков, с каква настървеност защитава тези проекти. Самият той е част от тайната агентура на Съветския съюз и на военното разузнаване. Всички тези хора са бивши слуги на СССР. Това е постсъветски криминален модел на функциониране на едно общество“, коментира психиатърът и добави, че това е криминално, политическо, съдебно организиране на един престъпен режим в заговор срещу собствения ни народ и в полза на бившите комунисти.

„45 години стигат“, каза Евгений Михайлов за финал на днешното издание.

Вижте също

„Минало (не)свършено“: Няма бъдеще без минало

С критичен поглед към миналото, който помага да разберем настоящето, гости в днешното издание на предаването …

5 коментара

 1. Значи на Господин Йорданов Давайте дерзайте майнеата им на онези които твърдят че раздляте народа? НЕ го Разделяте а го обединявате всички срещу Комунистите и никога вече онзи живот който сме имали щом народа не го ще що зорлям му тикате носталгията не разбирам? А НА Госпожа Петкова Жено Жено Ястребинчетата са убити от терористите техните родители и грам мирлост не бива да има за Хора като терористите

 2. Веселинка Петкова

  Нека Александър Йорданов разкаже на живо как неговият родственик /чичо ли ,вуйчо ли/ подпоручик Йорданов е убил децата ястребинчета и техните родители! Тези хора срам и съвест нямат ли? До кога ще противопоставят българският народ?Защо виждат само едната страна на медала??? Желателно е телевизията ви,която така гостоприемно слуша посланията на този, да пусне картини от убийствоото на ястребинчетата.Има такива.

 3. Дървосекачът

  За Протокола :
  – годините на Целева задунайскогубернистическа Воня у Нас – Са близо 73 (Седемдесет и Три.)
  , до 1989та – явна, а през ‘прехода’ – подприкритийно ТроянскоКонна.

  Тогава-ли ?!
  –> Двустъпковата !, ОТ и ЗА Нас-Всички.
  …+ Нов Нюрнбергски у Нас .

 4. Чудесно предаване! Точни разсъждения, без лъжи.

 5. Е. Милчева

  Прекрасно и така необходимо предаване! Не спирайте г-н Михайлов! Паметта, запазена във вашите кадри и интервюта със съвременници като господата Канов и Стоянов, е безценна и насъщно нужна сега и за бъдещите поколения!