понеделник , 18 юни 2018
Начало / Предавания / Минало (не)свършено / Минало (не)свършено: Кой има интерес да не познаваме миналото

Минало (не)свършено: Кой има интерес да не познаваме миналото

Кой има интерес да не познаваме миналото си – коментира Евгений Михайлов с госта в последното издание на „Минало (не)свършено“ – Христо Христов. Разследващият журналист е основател на сайта desebg.com и платформата pametbg.com, натоварени с мисията за „чисто минало и прозрачно настояще“.

„Дали ще приемем като граждани историята да се крие и дали ще приемем този цинизъм, който толкова години ни облъчва отвсякъде“ – с тези въпроси започна водещият Евгений Михайлов.

„Сега пак се оказва, че нямало комунизъм – искат да ни обяснят хора, които са строили комунизма“, отбеляза Христо Христов.

„Не само това. Те ни обясняват колко прекрасно е било по времето на комунизма, как е дошла „лошата“ демокрация и крият истината“, допълни Евгений Михайлов.

„За мен е важно да се знае, че преходът е манипулиран. Вече има достатъчно кадри и архиви, които съдържат истинската картина“, категоричен Христов.

Вижте в следващите видеа разговора в студиото на „Минало (не)свършено“, както и кадри от личния архив на режисьора Евгений Михайлов:

„За съжаление, при нас хубавите промени стават много бавно, с огромна съпротива, има изпуснати десетилетия, но не трябва да повтаряме тези грешки“, каза на финала на предаването Христов.

Вижте също

„Минало (не) свършено“ на една година – зона, свободна от комунизъм: За лъжата БСП – преди и сега

Миналото е нескончаемо, несвършено, 45 години май не можаха да стигнах, че трябваше и още …

4 коментара

  1. бай Иван

    Разговор на двама -единият обладан от духове, другия от пари, koито говорят само за обратната страна на всичко преди победата на техните ментори.

  2. Здравейте,
    Моля Ви, качвайте материалите и в Ютюб, защото връзката на България с външния Свят е кофти.

  3. Соня Дакова

    Това с липсата на захарта си спомням Татко ми каза, че ще се случи лятото на 1989 г. Не знам откъде го знаеше. Ще кажа само, че беше служител генерален директор в МВнТ.

  4. Добре че има хора като вас да разкажат истината. Спомням си че когато обявиха връщането на земите които долните комунисти бяха взели на сила с бой и тормоз, баба ми каза „Сега дядо ти трябва да се обърне в гроба.“ Дядо ми е бил от БЗНС Никола Петков и бой, бой, бой до дупка. Около нашата къща вс. съседи са били шпиони от ДС. Аз на моите деца разказвам вс. това, ИСТИНАТА. Успех на гос. Минчев за предаването и много се радвам че скоро истината ще влезе и в училищата