петък , 22 юни 2018
Начало / Спорно за спорта / Милко Георгиев: ЦСКА ще спечели търговете за емблемата и стадион „Българска армия“

Милко Георгиев: ЦСКА ще спечели търговете за емблемата и стадион „Българска армия“

Административният директор на ЦСКА Милко Георгиев гостува в студиото на „Спорно за спорта“ и каза, че всички са доволни от победата на отбора, но не трябва да се заблуждават, тъй като все още нищо не е свършено.

„За мен е важно в момента да ходят по земята. Още нищо не са постигнали. Виждаме някакви наченки, смятаме, че са положени някакви основи, но лека по лека…“, коментира Георгиев. Той каза мнението си за служебния министър Даниела Дашева и обясни, че тя е била подведена с неточна информация по повод търга за стадион „Българска армия“ и базата в Панчарево. „Няма драма в това, че тя е казала 40 000 лв., а те са близо три пъти повече. Има известни неточности в изказа за самата процедура“, коментира Георгиев. Той подчерта, че е много важно да се уточни, че по силата на това споразумение не става дума за инвестиции, а за трайни подобрения на базата.

„Ние, по силата на временното споразумение, нямаме инвестиционна програма. От там нататък слушах внимателно нещата, които тя говори и мисля, че без да иска заблуди малко публиката, казвайки, че конкурсът щял да бъде проведен по Закона за обществените поръчки. Това е абсурдно и няма как да се случи по закон“, коментира Георгиев.

„Истината е, че ЦСКА ще участва в този търг, независимо по коя процедура. Държавата направи първата крачка – от публична държавна тези имоти станаха публична частна собственост. Беше редно хората да разберат защо беше направено това, а именно защото държавата като собственик на този имот очевидно не е в състояние да се грижи за него по начина, по който заслужава този имот, и решава да търси вариант, при който някой да го стопанисва и да инвестира“, подчерта административният директор на ЦСКА.

Той обясни, че това е социален проект. „Инвестициите, които ще се направят, трябва да са насочени предимно към обществото. Трябва да бъде задоволен обществения интерес посредством футбола“, добави Георгиев. Административният директор на ЦСКА коментира и изказването на Петьо Костадинов в предишното издание на „Спорно за спорта“.

„Дали е престъпление или не, има си институции, които определят един акт. Той е последният човек, който може да говори за престъпления“, отговори Милко Георгиев. Според него, Костадинов има дълбоки психологически проблеми. „Такава елементарна пропаганда, тип сталинистка, не ми се коментира“, добави още той.

„И емблемата ще се върне в дома си, и стадиона ще си е на феновете. Как си представяте да дойде една шепа хора и да каже – ние сме и искаме да дойдем тук?“, заяви Милко Георгиев.
По думите му, ако Васил Божков има намерение да се яви на търга за емблемата, сам ще го заяви.

„Желанието и философията ни е, че грижейки се за школата и изграждайки едни здрави и млади хора, а не просто футболисти, ще дадем по някакъв начин нашият дан към обществото и ще изградим силни футболисти и личности, които да бъдат носители на този армейски дух и ценности“, добави Георгиев. Той заяви, че след това ще започне работа и по проектиране на стадион като обясни, че при всички положения „Българска армия“ в този си вид е абсурден и няма как да продължи да съществува.
Георгиев заяви, че няма драма и с евролиценза.

Чуйте целия разговор с административния директор на ЦСКА Милко Георгиев в следващото видео:

Вижте също

На Мондиала: Свалки и секс туризъм в големи дози – бразилец и рускиня демонстрират. ВАР прати треньор на Иран в болница

Въпреки предупрежденията към руските жени да се въздържат от интимни контакти с чужденци по време …