вторник , 19 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Милица Божинова и Асен Масларски за ценностите и вкуса към качествената музика

Милица Божинова и Асен Масларски за ценностите и вкуса към качествената музика

Певческият тандем Милица Божинова и Асен Масларски, любими на няколко поколения българи, гостуваха в студиото на еМисия България. За дългия стаж на сцената и качествената музика ще говорим точно в навечерието на концертната им обиколка на България.

Асен Масларски е певец, китарист, автор на песни и текстове. Първите си авторски песни написва още като ученик в началото и средата на 70-те години.

Милица Божинова е звездата на „Тоника СВ”. Тя пропява едва 3-годишна, а на 5-годишна възраст започва да свири на пиано. Свири интензивно 8 години, а покрай пианото се увлича и от пеенето. Освен това пее в „Бодра смяна“.

„Поезията и музиката са едни от най-важните ключове към сърцето на публиката. Когато присъстваш на един концерт, ти си част от него и попиваш това нещо. Особено когато става дума за подрастващи и малки деца, мисля, че е задължително да бъдат водени на такива концерти“, сподели Асен Масларски.

По думите му, всеки един творец е изкушен от това, което се нарича слава. „Мисля, че младите творци имат своята нагласа и ориентация и тя е споделена с времето, в което живеем. Подражава се на звездите, които са на върха на славата“, сподели музикантът. Той посочи, че за тях е преимущество това, че имат имиджа на „леко ретро“.

Милица Божинова каза, че има формация към БНР, подобна на „Бодра смяна“. „Щастлива съм, че българският глас винаги си остава. Това, което малко ме смущава е, че младите певци, изпълняват произведения на английски език. На български език се пее най-трудно“, каза Милица Божинова.

„Няма формула за музика, която „да остане 1001 години: Всичко е въпрос на вдъхновение, въпрос на миг. Музиката, поезията, аранжимента и поднасянето на песента обуславят нейния успех. Има много песни, които не са успели да достигнат до публиката заради по-нескопосано изпълнение“, каза Асен Масларски.

„Искаме все повече срещи с публиката. Искаме да им покажем нещо много интимно – без плейбек, така, че да може да достигне до душата“, сподели Милица Божинова.

„Романтиката липсва днес. Ние предлагаме 100% акустичен звук. И двамата сме много щастливи, че слагаме началото на едно перманентно турне. Искаме до края на есента да обиколим действително цяла България. Началото е на 16 февруари от 21,30 ч. в „Студио 5“, обясни Милица Божинова.

Музиката е съдба, смята Асен Масларски, а според Божинова музиката е животът.
Чуйте целия разговор с двамата музиканти и научете повече за турнето им в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …