петък , 25 май 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Милена Илиева за антитерористичните опрераци в Брюксел

Милена Илиева за антитерористичните опрераци в Брюксел

Антитерористична операция събуди Брюксел тази сутрин. Градът бе вдигнат под тревога заради заплаха от бомба в търговски център на една от централните улици на белгийската столица. Търговският център „Сити 2“ бе затворен за часове. Затворена бе и близката метростанция „Рогир“.

„В 5.30 ч. сутринта мъж, с инициали Ж.Б.,  се обажда в полицията и казва, че е отвлечен, намира се близо до търговския център и върху себе си има колан с експлозиви, който всеки момент някой ще взриви. Полицията веднага реагира. Когато пристига на място установява, че коланът е фалшив, пълен със сол и бисквити“, съобщи в еМисия България Милена Илиева в пряко включване от търговския център в Брюксел.

Илиева опроверга и информация в български медии, че в самия търговски център е имало поставен взрив, като уточни, че няма как вътре да има подобно устройство, тъй като в молът не е бил отворен в 5 ч. сутринта.

„Към момента белгийската полиция продължава да работи, освен заради затворените спирки на метрото, хората бяха не толкова притеснени, а по-скоро питаха – „Пак ли? Къде този път се е случило“, разказа сънародничката ни, която живее в белгийската столица.

Самата аз започнах след 21 март да живея с мисълта, че това, което се случва, е нормално, и просто се молиш да не си там, когато се случи, сподели още Илиева.

Тя допълни, че всеки ден в Белгия има арести, полицията и жандармерията са на улиците.

За нас това е ежедневие, което вече не слагаме в графата новини“, каза Илиева и повтори, че обстановката в Брюксел е спокойна.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …