четвъртък , 21 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Милена Илиева: Тероризмът започва да побеждава, а засилването на мерките не означава и не променя нищо

Милена Илиева: Тероризмът започва да побеждава, а засилването на мерките не означава и не променя нищо

Тероризмът започва да побеждава, а засилването на мерките не означава и не променя нищо – човек, решен да умре в името на някаква идея, не може да бъде спрян по никакъв начин.

Това е усещането след поредната атака в сърцето на Европа според Милена Илиева, която сподели как се чувства и Брюксел, който бе сцена на кървави нападения само месеци по-рано.

Брюксел се събуди също под голяма атака, часове след трагедията в Ница имаше голямо напрежение, като нивото на опасност остава трета степен от възможна най-висока четвърта, коментира тя.

Илиева посочи, че най-коментираният в момента политик в страната е кметът на белгийската столица, който в свое остро и в същото време отчайващо по думите й безпрецедентно изказване признава, че силите им са изчерпани, че в продължение на месеци силите за сигурност и полицията са нащрек, уморени са и в един момент просто няма да издържат.

В писмо до вътрешния министър на страната, изпратено по-рано, той го е помолил за още повече жива сила – предвид и предстоящия национален празник на Белгия, много фестивали и други събития, на които ще има струпване на хора. Отговор не е получен до този момент.

Какво означават извънредни мерки за сигурност, попита още Милена Илиева, която разказа, че прекарва повече време във Франция напоследък и че по границата с Белгия никой не те спира за проверка. Никой не спира за проверка и при чекирането на багажа на летището в Ница, което обслужва целия Лазурен бряг.

Говорих с много мои приятели и никой не си е представял, че точно там може да се случи атентат, каза още тя. Чуйте целия разговор с нея:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …