неделя , 24 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Милена Илиева от Брюксел: Обвиненията срещу мюсюлманската общност са напълно безпочвени

Милена Илиева от Брюксел: Обвиненията срещу мюсюлманската общност са напълно безпочвени

Стотици националисти организираха изненадващ протест на един от мемориалите в памет на жертвите от атентатите в Брюксел. Полицията успя да разпръсне протестиращите с водни оръдия и сила. Сънародничката ни Милена Илиева беше на мястото и коментира по темата в еМисия България.

Напрежението остава, въпреки че след атаките на 22 март полицията е навсякъде по улиците и мигновено потушава всеки опит за създаване на проблеми и напрежение, посочи тя.

Илиева припомни думите на един от ранените, загубил крака си, според който 99% от мюсюлманите в Белгия са прекрасни хора и не биват да бъдат бъркани с онзи един процент, причинил кошмарната трагедия.

През последните дни имах срещи с много хора и мога да ви кажа, че обвиненията срещу мюсюлманската общност са напълно безпочвени, каза още българката и припомни, че Белгия е правова държава и правата и свободите на хората там, за които е пролята много кръв, са на първо място – „въпреки че някои хора не са наясно с това“.

„Твърдя, че Белгия е най-националната държава. Голяма част от мюсюлманите са много добре интегрирани и образовани хора и се грижат добре за семействата си. Квартали като Моленбек има навсякъде, във всички големи европейски столици и градове“.

По думите й протестът в Брюксел е бил на футболни агитки и никой не му е обърнал особено внимание, тъй като тези не са представителна извадка за настроенията в белгийското общество.

„Белгийците са хора, които могат да носят отговорност, спомнете си за светкавичните оставки на двама министри, които не бяха приети сега, за да не се стига точно в този момент до още една правителствена криза.

Опозицията иска незабавно някой да понесе отговорност, и тя ще бъде понесена, грешките вече се разследват“, категорична е Милена Илиева.

„Изненадах се как в България някои хора, без изобщо да познават тази страна, стават големи експерти“, добави още тя по повод на някои от коментарите в социалните мрежи у нас. Чуйте целия разговор:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …