събота , 21 юли 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Милена Илиева: Моника Маковей не ми отговори за корупцията в европейските институции

Милена Илиева: Моника Маковей не ми отговори за корупцията в европейските институции

На пръв поглед тя изглежда много тиха, фина и кротка, но всъщност е много силен характер. Изправи ме на нокти, като дойде две минути преди интервюто, и то много спокойна.

Това разказа за впечатленията си кореспондентът на Би Ай Ти в Брюксел Милена Илиева, която взе специално интервю за Би Ай Ти с бившия правосъден министър на Румъния и настоящ евродепутат Моника Маковей, излъчено в еМисия България този четвъртък.

По думите й в периода 2004-2007 г., докато е министър на правосъдието, очевидно Маковей е поставила сериозни основи, плод на много работа, които и до днес дават резултати при справянето с корупцията на всички етажи в страната й.

Тревожи ме фактът, че тя не ми отговори на въпроса за корупцията на най-високо ниво в европейските институции и конфликта на интереси, каза обаче журналистката.

България към днешна дата изглежда стабилна и добре и не се бори с нищо повече, отколко всички останали страни в Европа, смята Илиева. Тя сподели, че е имало много изненадани реакции в Брюксел за причините за оставката на правителството.

Чуйте целия разговор с Милена Илиева:

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …