вторник , 19 юни 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Милена Фучеджиева за болката от ненормалността на комунизма
Снимка: Красимир Михайлов

Милена Фучеджиева за болката от ненормалността на комунизма

„Не е злоба, това е болка и яд. Живяла съм в Париж, тези хора живееха свободно, не можех да разбера защо тези хора са ни врагове. Формираш се като тийнейджър и те връщат в България и ти трябва да влезеш в руслото, все едно не си виждал другото. Това не е злоба, това е болка, защото просто е нелепо аз да не разбера от моя баща, че неговият брат е бил в „Белене“. И аз това да го разбера от книга със спомените на Валентина Радинска за Коко Азарян. Това е ненормално. Имаше нещо ненормално в този строй“. Така Милена Фучеджиева коментира книгата си „Сексът и комунизмът“ в „Просто Диков“.

Писателката говори и за живота си в САЩ, където се е докоснала до живота на богатите. Вижте повече във видеото.

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …

Един коментар

  1. Интересно как децата на видни комунистически номенклатурчици (като тази), сега ще се изкарат политически дисиденти и ще обясняват за „болката от комунизма“. На кой му беше позволено да живее в Париж по време на комунизма????? Естествено че това беше позволено само на „наши хора“. Подмяната на историята продължава с пълна пара!