петък , 23 март 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Милен Керемедчиев: Ердоган спечели една пирова победа, Турция е изправена пред колапс

Милен Керемедчиев: Ердоган спечели една пирова победа, Турция е изправена пред колапс

„Сериозен скандал, на запад би се тълкувало като много сериозен политически скандал“ – коментира Милен Керемедчиев събитията около Сотир Цацаров и натиска оказан от главния прокурор върху предприемача Сашо Дончев.

„Ердоган спечели една пирова победа. Турция е изправена пред една много тежка икономическа криза. Основните тези на Ердоган беше да върне добруването на турските граждани.

Но Турция е изправена пред колапс. Там има най-слабия приток от туризъм от 5 години. Има спад с 1.5% на икономическия ръст, икономиката започва масово да стагнира. Авиопревозвачът е свалил 30 самолета от полети, за да компенсира загубите си. Ердоган отне 800 фирми, които дават 10 % от икономиката на страната, защото са били на „Гюлен“ – смята Керемедчиев.

„Разходите за въоръжение и отбрана растат главоломно. Външния дълг на Турция е разпределен между банките в ЕС и ако Турция се дестабилизира, това ще удари европейските банки и ще доведе до дестабилизация на ЕС. Европа ще пострада икономически“ – заявява Керемедчиев.

Ние имаме една плашлива позиция, заради емигрантите и непълната ни увереност, че можем да се справим с тях. Ние казваме, че имаме слаба армия и това е много лош сигнал, който ние даваме на нашите партньори или опоненти“ – опасява се той.

Изборите във Франция са толкова непредсказуеми, колкото бяха тези в САЩ или Великобритания. За разлика от Холандия, проблемът с бежанците и терора там е изключително тежък. Френския гражданин има голяма чувствителност, и резултатите ще бъдат много близки.

Британските политици не са готови с плановете си, и се опитват да печелят време с тези избори. Може противниците на Брекзит да имат по-сериозно влияние в следващия парламент“ заяви Керемедчиев.

Какво още каза Милен Керемедчиев, вижте в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …