понеделник , 23 юли 2018
Начало / Код 11-13 / Мика Зайкова и Димитър Манолов: Новият закон обслужва частните пенсионни дружества

Мика Зайкова и Димитър Манолов: Новият закон обслужва частните пенсионни дружества

Как и с колко ще се увеличават пенсиите, какво предвижда новия законопроект и кои са проблемите в пенсионната система, коментираха в студиото на Код 11-13 експертът Мика Зайкова и президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов.

По думите на Манолов, няма дискриминация в това жените да се пенсионират по-рано. Той каза, че новият законопроект е изработен само, за да се обслужват пенсионните дружества.

„Никъде по света няма пенсионно дружество, което на входа ти взема 5% такса. Тук на входа за тези 5% не дават никаква услуга“, коментира още той.
По думите на Зайкова, ако поискаш, можеш да получиш персонален идентификатор и да наблюдаваш партидата си.

Манолов добави, че са събрани 10 милиарда лева от хората, а като такси са задържали 1 милиард лв. „Такава доходност няма дори от търговия с наркотици“, подчерта още президентът на КТ „Подкрепа“.

„Аз твърдя, че няма пенсионна реформа“, подчерта Зайкова. Според Манолов, не е чак толкова объркана ситуацията с пенсионните системи. По думите му, навсякъде по света има проблеми с пенсионните системи. „Френската, американската и другите системи също имат много проблеми“, добави още Зайкова.

Според Манолов, никога няма да се стигне до ситуация, в която българите да получат достойни доходи.

Чуйте целия разговор с Димитър Манолов и Мика Зайкова в следващото видео:

Вижте също

Финансовият журналист Кузман Илиев: Паниката на „Уолстрийт“ от вчера е симптом за това колко много напрежение има на пазарите

Какво се случва след паниката от вчера заради сриването на „Уолстрийт“? Може ли да се …