понеделник , 16 юли 2018
Начало / Спорно за спорта / Михаил Таков: Кубрат Пулев е готов да стъпи на световния връх

Михаил Таков: Кубрат Пулев е готов да стъпи на световния връх

Българският професионален боксьор Кубрат Пулев победи Самюел Питър след само три рунда. Пулев се наложи след технически нокаут и спечели интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация (WBA).

„Самюел Питър си беше изградил тактика срещу Кубрат. Той пробваше да намери дистанцията и да уязви и нарани Кубрат, което обаче не му донесе успех. Кубрат с добра дистанция и хубава предна ръка разби играта на противника си и го обезвери, че беше на ръба на отчаянието. Това се видя в края на втория и третия рунд, когато неговрите удари не достигаха целта, дистанцията му не бе нужната, за да удари Кубрат. Ако беше продължил мача, щеше да бъде нокаутиран“, коментира в студиото на „Спорно за спорта“ легендарният ни боксьор и главен селекционер на националния отбор по бокс Михаил Таков.

Той подчерта, че е бил изключително щастлив от пълната зала в събота. В България можем да се гордеем с братя Пулеви, защото напълниха една зала, допълни бившият боксьор.

Таков бе категоричен, че Кубрат Пулев е готов да стъпи на световния връх.

„Когато се играе за пояс, не се играе срещу случаен противник. След тази победа Кубрат отива още по-нагоре“, подчерта още той.

По думите му Кубрат е показал прекрасна игра, което го прави по-подготвен за мач срещу Владимир Кличко.

Вижте целия коментар на Михаил Таков във видеото:

Вижте също

Франция на Дидие Дешан с втори шанс за трофей. Сблъсъци между фенове и полиция на Шанс-Елизе

Две години след поражението във финала на домашна сцена на Европейското Франция отново ще играе …