събота , 23 юни 2018
Начало / Предавания / Михаил Миков: Вотът на недоверие има шанс да успее

Михаил Миков: Вотът на недоверие има шанс да успее

ДПС участва активно във внасянето на първия вот на недоверие към правителството на Борисов, а това е определен атестат за опозиционност, коментира в предаването „Прозорецът“ по Би Ай Ти председателят на БСП Михаил Миков.

На въпрос за Георги Кадиев и неговите призиви за прочистване на БСП от бизнес интереси, Миков отговори: “Е, точно господин Кадиев да прочиства бизнесмени, това е някакъв оксиморон. Всички знаят, че той има определени интереси в бизнеса и той самият го е заявявал. Така че не звучи логично точно по тази линия господин Кадиев да бъде съдникът на БСП.”

По повод предстоящия вот на недоверие за политиката на правителството в здравеопазването, лидерът на Левицата каза: “Не може здравето да бъде стока, тряба да се върнем към онова конституциононно разбиране, че здравето е благо. Превърнато в стока, може би има печеливши частни болници, може би има печеливши лекари със заплати с 20 000 – 30 000 лева, но като цяло милионите българските граждани и голямото болшинството от лекарите страдат. Лекарите могат да изберат пътя да отидат навън, а гражданите не могат да получат защита на здравето и живота им.”

Според Михаил Миков, вотът не е обречен, особено предвид избора на министър на образованието с малцинство от 104 гласа. Според него вотът има шансове да успее и ще покаже ясно кой къде е в днешния парламент. „Този парламент е доста странен, има партии от управляващата коалиция, които критикуват правителството. Има и партии, които не са подкрепили формално правителството, но често подпомагат правителствени решения. Дошло е време да се поеме ясна политическа отговорност. “

 

Вижте също

Бивш дипломат: Ердоган е знаел предварително за преврата

Бъдещето на Турция зависи от поведението на президента Реджеп Ердоган. Очакванията са той да наложи …