събота , 23 юни 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Михаела Маевска от ансамбъла по художествена гимнастика за изпитанията и живота извън терена

Михаела Маевска от ансамбъла по художествена гимнастика за изпитанията и живота извън терена

След успеха на момичетата от ансамбъла ни по художествена гимнастика и завоювания бронз на Олимпиадата в Рио, Михаела Маевска, капитан на отбора, разказа за изпитанията по пътя към отличията и живота извън терена в предаването „Просто Диков“.

„Смятам, че след един такъв завършек съвсем спокойно мога да се оттегля от спорта“, категорична бе Михаела Маевска.

„Мечтата ни винаги е била да вземем медал от Олимпиада. Не сме се борили за златен, защото наистина е много трудно, но в крайна сметка, мисля, че сме взели  абсолютно всичко, което може, от този спорт. Затова по-добре да си тръгнем“, каза още гимнастичката.

Тя пожелава на момичетата от следващия отбор по художествена гимнастика да станат златни медалистки от олимпийски игри.

„Писнало ми бе, че ежедневието е абсолютно едно и също всеки ден, но съм сигурна, че след няколко месеца ще ми липсва“, сподели още Михаела, която иска да стане треньор и да предаде наученото в спорта.

„Предпочитам да остана в България, но ако не мога да се реализира, може би Терминал 2 ще започне да ме влече“, подчерта тя,

„Хората, които ни обвиняват и нападат, винаги ще ги има. Не съм сърдита на никого. Най-много ме заболя от това, че ни нападнаха, че сме я изоставили, но това не е така“, спомни си Михаела за най-тежкия момент за златните ни момичета – инцидента с Цвети Стоянова.

Тя допълни, че след завръщането  си от Рио момичетата от ансамбъла са отишли да видят Цвети, която се възстановява.

„Много по-добре е. Честити ни и каза, че много се радва за нас. Говорихме си само хубави неща“, сподели Михаела.

Тя остава убедена, че спортът колкото и да взима, също и много дава. „Спортът възпитава по съвсем различен начин. Ние минахме през много трудности и човек, който не е спортист, според мен, нямаше да го издържи“, допълни тя.

Вижте повече за приятелите, любовта и живота на Михаела извън терена в следващото видео:

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …