четвъртък , 21 юни 2018
Начало / Спорно за спорта / Международният „Ювентус Джуниър камп“ събра 86 деца в България

Международният „Ювентус Джуниър камп“ събра 86 деца в България

В рамките на една седмица от 5 до 9 септември в София се проведе Ювентус Джуниър камп. Участие взеха 86 деца на възраст между 5 и 17 години, като в кампа дори се включи и едно момиченце – Грейс Георгиева. Младежите бяха разделени в 5 групи, които носеха имената на известни легенди на „бианконерите“ – Буфон, Бонучи, Пянич, Дибала и Игуаин. Основната идея на събитието беше да се пренесе изцяло футболната култура на „Старата госпожа“ у нас.

За целта бяха поканени трима италиански треньори – Миха Рожина, Анджело Санапо и Николо Сарти. Рамо до рамо с тях работеха и няколко български специалисти. Разговаряхме с един от представителите от Торино – Миха Рожина, за да видим каква е неговата визия за кампа и накъде продължават победители след лагера.

„Ювентус камп е наш международен проект. Реализираме този проект в повече от 45 страни и това е един много добър шанс за децата да имат възможността да тренират по начина, по който тренират нашите деца в Торино“, разказа Рожина.

„Децата, които спечелят, имат една чудесна възможност да дойдат в Торино и да направят тренировъчна сесия в една от 8-те ни академии. Ние имаме 8 академии в Торино. Децата имат шанса да тренират там, да придобият тренировъчен опит и не на последно място да изиграят няколко мача с другите от академията“, обясни още той.

Програмата на кампа беше изключително разнообразна – обучение на терен, уроци по италиански и английски език, лекции, свързани с основните правила и тактики във футбола, както и съвети за правилно хранене и възстановяване на организма.

Организатори на проекта бяха представители от Детска футболна академия – Комета и официалният фенлуб на Ювентус в България. Всички те споделиха, че планирането на първия Ювентус джуниър камп в България им е отнело много време и усилия. Най-голямото възнаграждение за тях накрая са били усмивките на децата, всяко от които е един малък победител.

В края на кампа треньорите избраха тримата най-добре представили се – Мартин Петров, Дамян Йорданов и Николай Енчев, а Денис Джорджевич получи своя шанс след като бе посочен от техническия супервайзор Диего Фикара. Именно те са късметлийте, които ще продължат своето проключение с „бианконерите“. За всички останали имаше множество подаръци.

Вижте повече за „Ювентус Джуниър камп“ в следващото видео:

Вижте също

Футболист на Ман Сити подписа с ЦСКА. Душманинът на Лудогорец дебне „армейците“ в Лига Европа. Ел Маестро след първия си мач: Доволен съм

Футболист на Ман Сити подписа с ЦСКА – португалецът Жорже Фернандо Барбоса Интима е официално …