понеделник , 23 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Международният редактор на Би Ай Ти с последното около атентатите в Брюксел

Международният редактор на Би Ай Ти с последното около атентатите в Брюксел

Братята Халид и Ибрахим Бакрауи са искали да направят атентат в белгийската атомна електроцентрала, но според анализатори след ареста на Салах Абдеслам са забързали действията си.

Това е една от последните информации около терористичните атаки в Брюксел, които съобщи в еМисия България международният редактор на Би Ай Ти Драгомира Капитанова.

По-рано белгийските атомни електроцентрали бяха поставени под засилени мерки за сигурност.

Стана ясно също, че Абдеслам се е съгласил да бъде екстрадиран във Франция, въпреки че досега отказваше.

Междувременно броят на ранените расте, като в момента те са най-малко 300, някои от които в тежко състояние. За съобщаването на крайния брой жертви също ще са необходими доста дни.

Често, след подобни трагедии, хората за съжаление се обръщат към омразата, отбеляза още Капитанова, като уточни, че такива са и много от коментарите в социалните мрежи. Голяма част от тях е насочена към германския канцлер Ангела Меркел заради политиката й към бежанците, въпреки че извършителите на актовете са местни белгийски граждани.

Журналистът показа и карта с процентни данни за заминалите да се бият за джихадистите в Ирак и Сирия мюсюлмани от белгийските общности.

Припомнете си и в репортажа кои са атентаторите от Париж и Брюксел:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …