понеделник , 23 юли 2018
Начало / Спорно за спорта / Меци Веселинов: Това не е моят „Левски“. Някой е излъгал Спас Русев за дълговете на клуба

Меци Веселинов: Това не е моят „Левски“. Някой е излъгал Спас Русев за дълговете на клуба

Цветан Веселинов, или Меци, както го наричат играчите и феновете, е сред емблемите на „Левски“. Част е от школата на клуба от 1959 до 1965 г, а в мъжкия тим на сините е от 1965 до 1975 г. Шампион през 1968, 1970 и 1974 г., носител на купата през 1967, 1970 и 1971 г. Има 193 мача и 70 гола в „А” група. С 6 мача в националния отбор от 1968 до 1971 г. Сребърен медалист от олимпиадата през 1968 г. в Мексико. Бил е треньор в ДЮШ на Левски, както и в Тунис. Специално за зрителите на „Спорно за спорта“ Меци коментира сложната ситуация пред любимия му тим и това дали има изход към светло бъдеще за отбора.

„Крайно време беше в „Левски“ да се вземе някакъв футболист, за да може публиката и феновете най-после да гласуват доверие на отбора. Ако обаче този играч не покаже нищо, този който го е довел, трябва да си ходи“. Така Меци Веселинов коментира най-новото попълнение в редиците на тима Жуниор Мапуку.

„Аз не съм дошъл да критикувам нито „Левски“, нито футболистите, нито ръководството. Моята болка е за младите играчи в клуба, които излизат от юношите и влизат в първи отбор – кой им подава ръка на тях на терена. Тях няма кой да ги поеме, няма водач, който като каже нещо, да го слушат всички. На мен ми е жал за тези деца“, казва с тъга Меци.

„Не мога се съглася и с това капитан на отбора да е чужденец. Капитан трябва да е българин, при всички случаи него го боли повече за този отбор. Не упреквам чуждите футболисти, но тях кой ги води в „Левски“, някой знае ли? Нека да се каже кои са, нека тези хора да поемат отговорността. Освен това, договорът не трябва да се прави от футболиста, а от дружеството, от клуба, тоест трябва да дадеш нещо, за да получиш“, категоричен е легендарният играч.

„Хората искат Спас Русев да дойде, да развърже кесията и всеки да си взема колкото иска – е това няма как да стане. Намеренията му към „Левски“ обаче са сериозни. Засега той обръща най-голямо внимание на ветераните от всички ръководители до момента“, коментира ръководството на тима Меци.

„Нека се вземе ефективно решение за „Левски“, което да формира стратегия, цел и посока“, заяви в заключение Меци Веселинов.

Вижте цялото интервю в следващото видео!

Вижте също

Франция на Дидие Дешан с втори шанс за трофей. Сблъсъци между фенове и полиция на Шанс-Елизе

Две години след поражението във финала на домашна сцена на Европейското Франция отново ще играе …