понеделник , 16 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Методи Лалов: Брутално се посяга на независимостта на съдиите

Методи Лалов: Брутално се посяга на независимостта на съдиите

Съдия Методи Лалов гостува в студиото на еМисия България и коментира спорните предложения за промени в Закона за съдебната власт, новия председател на най-натоварения съд в страната Софийския районен съд и защо недоволстват магистратите.

„Агресията, която цари, е огромна и неовладяна от институциите. Няма институции, които да реагират адекватно и системно на такива случаи на насилие без причина“, коментира Лалов по повод побоя над журналиста Иво Никодимов и двете жени нотариуси.

„Брутално се посяга на независимостта на съдиите. Има двоен аршин, когато се говори за външно финансиране“, категоричен е Лалов по повод предложените промени в закона.

„С логика ЦУМ-гейт и с логика БИАД няма да могат да се направят промени“, заяви Лалов.

„Това е избор на ВСС, абсолютен провал. Те са направили формален избор на непознат човек. Никога не е имал изявени позиции“, подчерта бившият председател на СРС.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …