петък , 24 март 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Методи Герасимов: В Йордания съм като у дома си, има корупция и некомпетентност на всички нива
AMAN картинка 3

Методи Герасимов: В Йордания съм като у дома си, има корупция и некомпетентност на всички нива

В Йордания човек се чувства абсолютно като в България, защото от най-ниското до най-високото ниво на управление в страната има некомпетентност и корупция, което на нас ни е вкоренено и много близко.

Това каза журналистът Методи Герасимов в предаването еМисия България, като част от разказа си за живота в близкоизточната страна.

„Аман поне за арабския свят е едно приятно и благословено място“, допълни още Герасимов.

Той сподели, че е много странно усещането там, защото навсякъде прави впечатление, че хората живеят като в балон – „живеят, потребяват и мислят себе си много над реалностите“.

„Например, Йордания е изключително безводна страна, въпреки това съседите ми ползват много повече от отредената за всички вода. Тук всеки апартамент има лична цистерна“, отбеляза журналистът.

„Впечатленията се люшкат в две крайности, защото от една страна виждаме гледки като в България през 90-те години – родна мизерия, а от друга страна, хора, които искат да живеят като шейхове“, заключи Герасимов.

Вижте също

EMISIQ_GREEK картинка

Аргирис Пападимитропулос: Хубавият филм е този, който всички могат да гледат и разберат

Продължаваме да ви срещаме с интересни режисьори, които гостуваха на „София Филм Фест“. Днес това …