петък , 22 юни 2018
Начало / Код 11-13 / Методи Андреев с коментар на втората стенограма за КТБ

Методи Андреев с коментар на втората стенограма за КТБ

В петък беше разсекретена втората стенограма за КТБ. В студиото на КОД 11-13 гостува бившият депутат от ГЕРБ Методи Андреев. Той, заедно с Мартин Димитров и Петър Славов бяха от депутатите в миналия парламент, които работеха върху разсекретяване на истината около казуса КТБ.

„Нямахме никаква подкрепа в лицето на Бойко Борисов по казуса КТБ. Нещо повече, неговия финансов министър се наложи на няколко пъти да искаме информация за КТБ. Не е нормално един министър, който трябва да защитава обществения интерес, едва ли не да му вадим с чендел информация“, заяви Андреев.

„Аз лично смятам, че от тази втора стенограма е от времето, в което Борисов все още не управляваше. Има един факт – когато българските политици са в опозиция, те дейтсват по-адекватно. В стенограмата се казва, че Борисов иска оставката на Иван Искров. В момента, в който дойде на власт нещата се промениха. Той остави гуверньора на БНБ да изкара мандата си“, коментира Андреев.

„Хората, който стоят зад аферата КТБ са толкова силни, че политиците се съобразяват с тях. Видяхме как пред очите на всички бяха откраднати едни много добри фирми.
Мартин Димитров, Петър Славов и аз искахме доклад, но ни дадоха превода на български, а оригиналния текст на английски не беше разсекретен“, допълни Андреев.

„Кога ще разберем истината, когато органите кажат кои са виновните за тази афера. Не е ли странно, че всечки знаят къде е Цветан Василев, че иска да даде показания и никой не го търси. Не трябва да смятаме, че Цвета Василев е „света вода не напита“, но има и други виновни“, категоричен е Андреев.

Целия разговор с Методи Андреев, вижте във видеото.

Вижте също

Финансовият журналист Кузман Илиев: Паниката на „Уолстрийт“ от вчера е симптом за това колко много напрежение има на пазарите

Какво се случва след паниката от вчера заради сриването на „Уолстрийт“? Може ли да се …