четвъртък , 19 юли 2018
Начало / България избира / Методи Андреев: Няма никакво значение за олигархично-мафиотския модел дали ГЕРБ или БСП ще спечели

Методи Андреев: Няма никакво значение за олигархично-мафиотския модел дали ГЕРБ или БСП ще спечели

Напуснах ГЕРБ с ясното съзнание, че напускам една недясна партия, заяви бившият депутат от ГЕРБ и водач на листата на “Нова република” за разградския регион Методи Андреев в коментарното студио на Би АЙ Ти. По думите му битката ляво БСП срещу десен ГЕРБ е лъжа.

„Няма никакво значение за олигархично-мафиотския модел в България коя от тези две партии ще спечели. И при двете фирмите, които печелят обществени поръчки, и техните собственици са едни и същи“, каза той. По думите му единственият начин е народът да се „революционизира“.

Борисов няма да направи нищо по-различно, няма да натисне мафията на Пеевски, нито да разследва КТБ, нито да се опъне на Ердоган, убеден е Методи Андреев.

Тези избори бяха излишни. Парата на недоволството не е изпусната,

няма го новият Симеон, който да влезе в парламента и да поддържа илюзията за промяна, а правителството надали ще има дълъг живот освен ако не бъде циментирано от външна конфронтация, коментира по скайп социологът Чавдар Найденов.

Според него ГЕРБ е загубил около 1/4 от гласовете на електората си, както е станало ясно и на президентските избори, така че този вот е бил излишен и само е предпотвърдил този резултат.

На Борисов вече му хареса да подава оставки, коментира Найденов, според когото другата година отново може да има предсрочни избори. Той не допусна това да се случи по-рано, тъй като според него политическият елит няма да иска по време на или преди председателството ни на ЕС да изпадне в хаос.

БСП не успя да яхне вълната на промяната и имаме отново патова ситуация, каза още социологът, като коментира и лекото пропукване в демографската структура на левицата. Той отбеляза също, че на тези избори е имало и десни партии, чиито лозунги са звучали още по-леви от тези на самата левица.

ДПС реално се разцепи и в политическата игра влезе сила – ДОСТ, открито свързана с Турция, а посоката на развитие може да бъде както в бивша Югославия, отбеляза също Чавдар Найденов.

Кирил Петков от „Да България“, който също гостува в студиото на Би Ай Ти, призова – както лидера Христо Иванов, сънародниците ни зад граница, за които изборният ден още не е приключил, да излязат и да гласуват. Той изрази надежда, че тези 3.6%, които дават екзитполовете на коалицията, могат да достигнат до необходимите 4% за влизане в парламента, ако българските граждани се активират.

Той гарантира, че на следващите избори всички уроци, които са научили, плюс силата, която са започнали да набират, ще дадат съвсем друг резултат. Петков напомни и за чистата кампания, която „Да България“ е водила – въпреки масираната медийна и друга атака срещу коалицията.

Създадохме нова партия, за да имаме ново лице, да убедим хората, които досега не са гласували, да създадем антикорупционен фронт, а просто да правим коалиции, каза още Петков.

В студиото на Би Ай Ти с коментар се включи и мис България 2009 Антония Петрова. Според нея ако десните партии се бяха обединили, както „патриотите“, те можеше да съберат 10% от гласовете на тези избори.

Революционизиране на нацията може да има само ако имаме духовни водачи и аристокрация, която да възпроизвежда идеи и визии, заяви и Христо Стоянов. Той добави, че политическата класа повтаря това, което хората искат да чуят, и по думите му всички кокетират с национализма, който е най-конвертируемата валута по време на криза.

„Това е напрежение в обществото, защото нацията иска да повярва на нещо. Изведнъж вземаме Ердоган като сапунче, за да си измием ръцете“, анализира Стоянов.

Вижте също

Избори 2017 – първи данни, анализи и коментари след края на изборния ден

Би Ай Ти ви предлага специалното изборно студио в деня на парламентарните избори с водещи …

4 коментара

  1. МИтодииии,я ходи и духайте супатааа!Ти от злоба и завист друго не можеш да кажеш!Защото те наритаха нали?Айдеее стига сте лаелиии,вземи и се скрий някъде и не се показвай!Тя и оная,Курнела щеше министър председател да бъде,коооо стана Маааа?Хайде щрауси заровете си главите и не се показвайте!!!!!

  2. Красимир Кацаров

    На МИтоди ще река, че Борба с Корупцията е да направиш такива търгове за магистрали, че да постигнеш най-ниски цени в Европа… И после, като почнат ревовете, че цените са ниски, да не допуснеш нито един анекс и да кажеш – „Държавата е защитена с перфектен договор“ за първи път в българската история… Но съм сигурен, че това съждение трудно ще пробие в какафонията от крясъци на крадците, които врещят до прималяване „Дръжте Крадеца“… 🙁

  3. Красимир

    Методи Андреев кога е дал на 1 човек работа, че се пише за десен? Лумпениат…

  4. българин

    Всеки в България уж се възмущава от корупцията и мафията, но резултатите от изборите показват че хората си искат още от същото.