неделя , 22 януари 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Губи ли Меркел доверието на германците
GERMANY картинка 4

Губи ли Меркел доверието на германците

Партията на канцлера Ангела Меркел загуби на местните избори в две от трите провинции, в които имаше такива.

Изненадващи ли са резултатите и как се приемат в Германия коментира за еМисия България издателят Златко Енев, който живее в Берлин.

„Възхоидът на по-радикални политически движения и идеи в цяла Западна Европа е факт. Така че изненадата е конкретна – в трите района „Алтернатива за Германия“ получава двуцифрени резултати, а поне в един от ландовете става втора политическа сила“, каза в коментара си Енев.

По думите му в Западна Германия се наблюдава ясен наказателен вот.

„Успехът на „Алтернатива за Германия“ се дължи на ясния сигнал, който избирателите искат да дадат на политиците. Посланието им е – „стига толкова бежанци“, а от другата страна им се подава сигнал – „не, не са много“, посочи още Енев и допълни, че повечето хората декларират, че за момента гласувам по този начин.

Енев подчерта, че не очаква Ангела Меркел рязко да промени позицията си по отношение на бежанците.

По думите му и анализите в медиите са много хладнокръвни и показват причините за успехите и неуспехите на различните партии.

„Медиите са обективна и сериозна институция в германия“, подочерта той.

„Усещането ми е, че в България има настроение на радост и едва ли не радост, че в Германия идват на власт „нашите хора“– десни, които мислят като нас и са против чужденците и бежанците. Това обаче е огромна грешка, защото „Алтернатива за Германия“ е партия анти- всичко, тя е анти-Европа. За всеки, който си прави илюзицията, че тези хора ще бъдат бъдещето на Германия, трябва да бъде ясно, че тези хора режат клона, на който всички ние седим. Въходът на крайнодесните партии означава край на Европа, а България без Европа няма никакво бъдеще“, заключи Златко Енев.

Вижте също

KLETVA_TRUMP_1 картинка

„Новият президент“: Доналд Тръмп встъпва в длъжност

Със специалното издание „Новият президент“ на Би Ай Ти проследи на живо встъпването в длъжност …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *