сряда , 20 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Мексико и фотографията на Енрике Метинидес – в последния филм на Триша Зиф

Мексико и фотографията на Енрике Метинидес – в последния филм на Триша Зиф

„София филм фест“ традиционно представя силна селекция от документални филми. Тази година в състезателната програма има общо 12 продукции от различни далечни краища на света. Те ще бъдат оценявани от тричленно жури, чийто председател идва от Мексико.

Триша Зиф е родена в Англия, но превръща Мексико в свой дом. Самата тя е автор на три документални филма, които можете да видите в петък, събота и неделя в рамките на фестивала. Десислава Микова от Би Ай Ти се срещна с нея.

Мексиканецът Енрике Метинидес – фоторепортер с над 70-годишна практика, е героят в последния филм на Триша Зиф – „Мъжът, който видя твърде много“.

Като документалист, Зиф има особен усет към фотографията. В лентата си тя показва истинското лице на Мексико Сити, като върви по стъпките на фотографа и надниква през обектива му. А той е виждал всичко.

Вижте разказа за филма и авторката му във видеото:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …