петък , 23 март 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Мехмед Юмер: Наблюдаваме тотално изпразване от съдържание на всички институции в Турция

Мехмед Юмер: Наблюдаваме тотално изпразване от съдържание на всички институции в Турция

При извънредното положение правителството в Турция има силата да прокарва разпоредби, които са с тежестта на закони, и да извършва тоталната чистка, на каквато сме свидетели от петък насам, заяви в коментар на събитията в Турция Мехмед Юмер, главният редактор на в. „Заман“ в България.

Той очаква оттук нататък да има и конфискация на имущества, за което съобщи в. „Хюриет“, като под тези удари биха могли да попаднат всички тези 50 хил. души, засегнати вече от мерките.

Още в началото прогнозирах, че това, което не те убива, те прави по силен, а това важи напълно в случая на президента Ердоган, който многократно ще увеличи силата си, заяви още Юмер.

По думите му наблюдаваме едно консервативно ислямско мнозинство и неговия вожд на фона на разрушаване на държавността и тотално изпразване от съдържание на всички институции в страната.

Цари режим на тотално суспендирана конституция и разрушен правов ред, цитира той и думите на турски колумнист.

Журналистът допуска все пак надеждата политическият вакум, който се заформя в момента, да бъде запълнен от опозиционни партии като Републиканската народна партия, която гласува против въвеждането на извънредно положение.

Според Юмер турският президент има изгода да насърчава до второ нареждане демонстрациите в негова подкрепа, за да поддържа като необходим фон на плановете си този огън.

Вижте коментара на Мехмед Юмер и за другите динамични процеси, които текат в момента в Турция:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …