сряда , 17 октомври 2018
Начало / Предавания / Честно Казано / Мехмед Дикме: Службите трябва да разсекретят всичко за КТБ и цялата истина да излезе наяве

Мехмед Дикме: Службите трябва да разсекретят всичко за КТБ и цялата истина да излезе наяве

Д-р Мехмед Дикме, бивш министър на земеделието и горите в правителството на Симеон Сакскобургготски и член на ДПС до 2007 г., когато напуска партията, гостува в студиото на „Честно казано“ с коментар за политическите теми и скандали през последните дни.

„Ако забелязвате, има сблъсък между ГЕРБ и БСП от една страна, без изобщо да се засяга ДПС като опозиция и конфликт между ГЕРБ и Патриотите, от друга“, коментира Дикме.

„В едно коалиционно правителство винаги има противоречия, но трябва да се намира най-добрата формула. В крайна сметка, народът е изпратил и едните, и другите, да управляват държавата съвместно“, допълни той.

„Атаките срещу вицепремиера Валери Симеонов едва ли ще рефлектират по някакъв начин върху управлението, защото ДПС не може да свали правителството. Ако можеше, щеше да го направи не днес, а вчера“, категоричен е бившият член на ДПС относно скандалите с Валери Симеонов.

Мехмед Дикме коментира и най-горещата тема от деня – забраната на МС да бъде изнасяна всякаква информация за случващото се с оградата на българо-турската граница. Именно заради въпросното постановление, Би Ай Ти не излъчи сензационни кадри с пробойни на съоръжението, с които разполага.

Дикме намекна, че има конкретна фирма, отговаряща за поддръжката на съоръжението, която трябва да бъде защитена, защото е свързващо звено между определено лице, което пък трябва да бъде предпазено.

По темата за новия закон за КТБ, който пишат депутатите Йордан Цонев и Делян Пеевски, Дикме заяви, че това е все едно вълкът да каже „аз отивам да пазя кошарата с овцете“.

„Не знам дали има поне малко истина в твърденията на Цветан Василев – нека службите разсекретят цялата документация, за да излезе истината за КТБ. Според мен, това беше кражбата на века след фалита на банките през 1996 – 1997. Затова нека се види дали и държавата има участие в разграбването на КТБ“, категоричен е Дикме.

За процесите в Движението под почетното председателство на Ахмед Доган, той заяви:

„Има 3-4%, които трябва да се оттеглят от партийната дейност на ДПС. Нека дойдат младите, нека взимат различни решения. Не може един председател да има някаква стойност, когато е избран като една мъжка секретарка.

Катарсизът на ДПС може би минава през това да има истински конгрес, да се затворят вратите и всеки да си изкаже болката. Защото държавата има нужда от една формация като ДПС в управлението“.

Вижте също

Коментарът на Люба Кулезич: Доброто съществува – бизнесмен подаде ръка на незрящата двойка Калина и Виктор да сбъднат мечтата си за бебе

Снощи в нашето студио гостуваха двама незрящи влюбени. Калина и Виктор дойдоха с двете си …

4 коментара

  1. Крайно време е всички детайли около фалита на пирамидата КТБ да станат достояние на обществото. Ние имаме право да знаем кои са били съучастниците на Цветан Василев помогнали му да осъществи най-голямата кражба в съвременната история на България.

  2. Дечко явно е платен клакьор от #кой да всява дезинформация по форумите и да покрива продължаващото и в момента разграбване на каквото е останало от КТБ. #Кой да пише закон за вторичното разграбване на КТБ е все едно най-популярната порноактриса да ни каже, че пише закон за полово въздържание и забрана на гола плът по медии.

  3. Дечко, ВИДИМО си малоумен, брато.

  4. Цялата истина я знаят и малките деца, и тя е че банката я източи нейният собственик и сега е основен обвиняем в мега дело.