понеделник , 22 октомври 2018
Начало / Новини / Мегаделото КТБ: Натиск и заплахи за убийство на ключови свидетели. Адвокат на Цветан Василев се сдоби с обвинение

Мегаделото КТБ: Натиск и заплахи за убийство на ключови свидетели. Адвокат на Цветан Василев се сдоби с обвинение

Адвокат на Цветан Василев е обвинен от Специализираната прокуратура за оказване на натиск на един от основните свидетели на обвинението по делото КТБ. Това заяви днес ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев. Днес започна делото за фалита на банката.

Според ръководителя на Специализираната прокуратура Иван Гешев има целенасочена стратегия за оказване на натиск върху ключови свидетели по делото КТБ, включително и чрез заплахи за убийство.

„Има обвинение срещу един от адвокатите на Цветан Василев от Специализираната прокуратура за това, че са дадени конкретно едни пари на същия човек за „профилактирането“ на един от свидетелите по делото. Има заплахи с убийство срещу един-двама свидетели по делото, по което е отделена преписка още отдавна и е изпратена в Софийска градска прокуратура срещу двама свидетели. Отделно са извършвани определени вандалски действия, за което има преписка в шесто районно срещу трети свидетел. „, посочи Гешев.

По случаите предстоят и проверки на магистрати. По непотвърдена информация Лазар Карадалииев е адвокатът с обвинение за натиск върху свидетели по делото, а един от заплашваните свидетели е най-ключовият за обвинението – Бисер Лазов.

„Това са поредните тъпотии на господин Гешев. Повече няма какво да кажа“, коментира Карадалииев.

„Това е целенасочена инициатива на специализираната прокуратура с цел определени свидетели да не влязат в съдебната зала, да не бъдат разпитвани, за да не можем да задаваме въпросите както ние намерим за добре. Ще ги направят защитени свидетели и ние няма да им видим очите в залата, защото ги е страх какво ги чака. Защото Бисер Лазов има 30 и кусур разпита и при нито един от тези разпити не е присъствал защитник, за да му задава съответните въпроси“, каза Константин Симеонов, адвокат на Цветан Василев

Заседанието по делото КТБ продължава и утре с четенето на заключителната част на обвинителния акт в размер на 5 хиляди страници.

Вижте също

НАТО иска увеличаване на разходите за отбрана. Тръмп обвини Германия, че е „пленник“ на Русия

НАТО ще увеличи разходите си за отбрана. Това съобщи генералният секретар Йенс Столтенберг днес на …

2 коментара

  1. Василев да връща парите, че държавата затъна в дългове покрай неговите кражби.

  2. Какъвто обвиняемият – Цветан Василев – престъпник, такъв явно е и неговия адвокат!