петък , 23 юни 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Новини / АМЕРИКА / Мъж откри стрелба на бейзболно игрище. Жертвите са 4, сред ранените е конгресменът Стийв Скейлс
NEWS_KONGRESMAN

Мъж откри стрелба на бейзболно игрище. Жертвите са 4, сред ранените е конгресменът Стийв Скейлс

Мъж откри огън на бейзболно игрище в щата Вирджиния. Петима души са простреляни, един от тях е конгресменът Стийв Скейлс.

Бейзболният отбор на конгресмените имал тренировка рано сутринта днес. Неидентифициран мъж открива огън по полицаи, конгресмени и хора от екипа им с пушка, докато тренират бейзбол за предстоящ благотоврителен мач в град Александрия – щата Вирджиния.

Според властите това е целенасочена атака. Единият от простреляните е висшият републикански конгресмен Стийв Скейлс. Той е ранен в таза, а двама полицаи също са сред пострадалите. След сигнала, полицаите пристигат за минути и прострелват нападателя, като така предотвратяват още жертви. Свидетели описват стрелеца като бял мъж, който е стоял в близост до игрището.

Жертвите до момента са общо 4. Сред пострадалите са също и помощници на политици. Властите все още не знаят дали мотивите са политически или става дума за терористични действия.

Би Ай Ти продължава да следи ситуацията от САЩ.

Вижте също

irenakazakova

Би Ай Ти новините на 23 юни с Ирена Казакова – централна емисия

Днес трите държави, които ще поемат европредседателството приеха приоритетите за следващите 18 месеца. България, Естония …