четвъртък , 19 октомври 2017
Начало / Новини / АМЕРИКА / Мъж откри стрелба на бейзболно игрище. Жертвите са 4, сред ранените е конгресменът Стийв Скейлс

Мъж откри стрелба на бейзболно игрище. Жертвите са 4, сред ранените е конгресменът Стийв Скейлс

Мъж откри огън на бейзболно игрище в щата Вирджиния. Петима души са простреляни, един от тях е конгресменът Стийв Скейлс.

Бейзболният отбор на конгресмените имал тренировка рано сутринта днес. Неидентифициран мъж открива огън по полицаи, конгресмени и хора от екипа им с пушка, докато тренират бейзбол за предстоящ благотоврителен мач в град Александрия – щата Вирджиния.

Според властите това е целенасочена атака. Единият от простреляните е висшият републикански конгресмен Стийв Скейлс. Той е ранен в таза, а двама полицаи също са сред пострадалите. След сигнала, полицаите пристигат за минути и прострелват нападателя, като така предотвратяват още жертви. Свидетели описват стрелеца като бял мъж, който е стоял в близост до игрището.

Жертвите до момента са общо 4. Сред пострадалите са също и помощници на политици. Властите все още не знаят дали мотивите са политически или става дума за терористични действия.

Би Ай Ти продължава да следи ситуацията от САЩ.

Вижте също

Изнудвал ли е зам.-министър на транспорта превозвачи? И още в късната емисия новини на 18 октомври

  20 годишен мъж от Горна Оряховица, изпаднал в мозъчна смърт спаси четири човешки живота. …