сряда , 17 януари 2018
Начало / Хайд Парк / Мая Бонева: Северна Корея не искат да й внасят демокрация, но не вярвам в действителен ядрен удар

Мая Бонева: Северна Корея не искат да й внасят демокрация, но не вярвам в действителен ядрен удар

Светът за пореден път изтръпна и заговори за нова ядрена война след експлозията и последвалия тест на водородна бомба на 3 септември тази година от Северна Корея. Според запознати силата на този ядрен тест е била 10 пъти по-мощна от бомбата над Хирошима. Да се готвим ли за нова война и какави хора са реално севернокорейцити коментира в студиото на „Хайд Парк“ журналистът от БНР Мая Бонева.

„За сериозен ядрен конфрикт на Корейския полуостров аз не мога да говоря. Просто защото това противопоставяне е история, то не се е случило сега за първи път. Въпросът с тестовете предшества един друг въпрос-с оръжейната надпревара, който е чисто рефлекторен. Защото една държава, макар и с различен политически строй, има своето право да търси защита или да се отбранява, ако някой иска да промени строя и по дипломатически път“, коментира Бонева.

Тя допълни,че казано на съвременен език Северна Корея не иска да й се внася демокрация. Журналистът даде своята прогноза,че не вярва в действителен ядрен удар от страна на Северна Корея.

Повече от „Хайд Парк“- ТУК

Вижте също

Атанас Атанасов: Борисов е на финала на политическата си кариера. ГЕРБ се групира в два отбора – на Цветанов и Горанов

„Бойко Борисов ще продължи да се плъзга по нанадолнището от Дондуков към Банкя, това е …

Един коментар

  1. Никола Чухлев

    „Който не е съгласен сменя местоживеенето“
    Вие чувате ли се какво говорите? Какво местоживеене? Който не е съгласен се убива! Това не се нарича местоживеене а смърт!