неделя , 22 юли 2018
Начало / Предавания / Честно Казано / Масов отлив от редиците на ВМРО – бивши членове от Сливен и Бургас за причините

Масов отлив от редиците на ВМРО – бивши членове от Сливен и Бургас за причините

Защо има масово напускане на членове и структури на ВМРО от организациите в Сливен и Бургас – в „Честно казано“ за случващото се в кухнята на партията и на коалицията на Обединените патриоти разказват бившите членове на ВМРО от областните комитети в Сливен и Бургас – съответно Георги Георгиев и Тодор Илиев.

Те разказаха, че телефоните им са прегрели от обаждания на симпатизанти и бивши членове на ВМРО, както и на „Атака“, след дадената от тях пресконференция, а за 24 юни е насрочена среща. Възможно е тя да бъде и началото на нова патриотична организация.

Тодор Илиев уточни, че в Бургас са напуснали 21 души, които по думите му са били подложени на „интернет репресии“, обявени за предатели и отцепници и заплашени, че ако продължават да задават неудобни въпроси, ще бъдат изгонени.

Илиев твърди, че в организацията в морския град има множество мъртви души,

тъй като въпреки броя им на хартия – над 300 човека, на събранията се събират не повече от 15 едни и същи членове. При опитите им да прозвънят на уж членуващи във ВМРО, с цел някакъв вид преброяване, те са били заплашени с прокуратурата, тъй като хората са питали как имат техните лични данни.

Историята в Сливен, където са напуснали 320 души, е малко по-различна. Георги Георгиев разказа, че година и половина е бил член на ВМРО, като е развил организацията от нулата. Последвали са го почти всички.

Има още организации, които ще бъдат отлюспени до няколко седмици, прогнозира Георгиев.

Той е категоричен, че не става дума за някакъв вид реакция след неполучени властови постове.

И двамата гости обаче изразиха разочарование от това, че депутати са станали хора, които нямат никаква връзка с техните последователи и които хората дори не познават.

Чуйте всичките им аргументи:

Вижте също

Коментарът на Люба Кулезич: Доброто съществува – бизнесмен подаде ръка на незрящата двойка Калина и Виктор да сбъднат мечтата си за бебе

Снощи в нашето студио гостуваха двама незрящи влюбени. Калина и Виктор дойдоха с двете си …