понеделник , 23 юли 2018
Начало / Жива връзка / Мързелив ли е българинът – коментира експертът по подбор на персонала Павел Хаджиев

Мързелив ли е българинът – коментира експертът по подбор на персонала Павел Хаджиев

Според изнесената миналата седмица от НСИ статистика милион и половина българи между 15 и 64 г. нито работят, нито се водят безработни, а 1,2 млн. заявяват, че изобщо не искат да работят.

Обяснението за тези притеснителни данни в студиото на „Жива връзка“ коментираме с Павел Хаджиев, мениджър подбор на персонал в JobTiger.

За мен няма нещо по-трагично от това човек да е в разцвета на силите си и да няма никакво желание за работа, коментира той. Според него причините могат да се търсят в народопсихологията и в културни принципи, установени у нас през последните години.

Многото работа е равна на много пари, подчерта експертът, според когото днес повечето хора с добър стандарт са положили изключителни усилия за него. Мързелът пък, по думите му, води до… оглупяване.

Колегите ни от Чикаго коментираха и размера на парите, които нашите сънародници в чужбина изпращат в родината всеки месец. Част от тези суми отиват и при млади хора в активна възраст у нас. Вижте репортажа на Елена Хотинова по темата.

За мен да си млад човек означава автоматично да си вдъхновен, коментира Хаджиев.

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …