вторник , 19 юни 2018
Начало / Жива връзка / Мартин Куванджиев: Как се стига от Студентски град до НАСА с иновации

Мартин Куванджиев: Как се стига от Студентски град до НАСА с иновации

Мартин Куванджиев, който е ръководител на проекта Адепт и председател на клуба по информационни технологии в Техническия университет, гостува в студиото на „Жива връзка“ и разказа какво е Адепт, за пътя си от Студентски град до НАСА и как проектът, по който работи, покори учени от световно ниво.

„Реално няма устройства и приложения, които да обединяват всички останали. Използваме уелнес устройства, които са на пазара и събираме информацията от тях. Адепт е разработен по критерии на НАСА“, разказа Куванджиев.

„Преди 4 години участвахме на хекатона на НАСА. Те дават предизвикателства на екипите, които разработват решения. Валкирия е умната ръкавица – страхотен проект. Събираме много сензори, които помагат за контрол на телевизора, отброява крачките, измерва пулса, можеш да играеш игри за виртуална реалност“, разказа младият иноватор.

„Хората от НАСА харесаха много начина ни на мислене и това, че сме разработили за много малко време. Ние търсим универсалното решение на всички проблеми и това се хареса много на експертите в НАСА. Използваме само три пръста. С тях човек може да направи много от движенията“, обясни Куванджиев.

„Няма значение къде се развиваш, когато си амбициран и знаеш, че можеш. Няма значение къде си – мога да бъда в България, мога да бъда в Англия и мога да отида в Америка“, убеден е Куванджиев.
Той сподели, че тайната на успеха за него е в това да се научиш да губиш, за да знаеш какво е да спечелиш.

„Ежедневието ми е доста натоварено. Ставам около 7 ч. Ходя на работа, в университета. Прибирам се вкъщи и приятелката ми много ми помага и ме подкрепя“, сподели Куванджиев и каза, че след това се заема и с разработката на нови технологии.

Вижте повече в следващото видео:

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …

Един коментар

  1. Дървосекачът

    GodSpeed ! Нас. Всички. Заедно.