вторник , 17 юли 2018
Начало / Код 11-13 / Мартин Димитров: Президентът нарушава закона, като зачерква текстове от стенограмата за КТБ

Мартин Димитров: Президентът нарушава закона, като зачерква текстове от стенограмата за КТБ

Ще разберем ли някога истината за КТБ – това коментира в студиото на КОД 11-13 Мартин Димитров, бивш депутат от Реформаторския блок и настоящ член на Нова република, след като двете стенограми от срещата в президентството през 2014 г. бяха разсекретени.

„ГЕРБ и БСП заедно избраха Искров и заедно избраха Гунев, който беше председател на Надзора. Когато беше преизбиран Искров, ние десните, бяхме единствените против това да се случва“, коментира Димитров.

„Синдиците твърдяха, че ще върнат източеното от КТБ – до момента резултатите им са много лоши“, категоричен е бившият депутат, който продължава да настоява за международно разследване на случая с фалита на банката.

„Тези, които в момента са на власт, имат много сериозни опасения, заради които не искат истината да излезе наяве. Не е случайно, че стенограмите винаги излизат в петък, за да може до понеделник всичко да отшуми и да се поставят други, не толкова значими теми, в дневния ред“, категоричен е Димитров.

„Президентът Радев е зачеркнал сума ти текстове от стенограмата, включително и заглавието, което е абсолютно неспазване на закона. Ако някой може да зачерква текстове, това е съдът“, заяви още Димитров.

Той коментира и скандала със закупуването на изтребители за нуждите на българската армия, в който бяха замесени президентът Румен Радев и председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„Българският парламент изобщо не е стабилен в момента. Алтернативите са ГЕРБ и Атака от една страна, и БСП и ДПС, от друга. Когато изборът е сведен до тях, това не може да продължи дълго, така че десните хора имат нужда от нов избор“, смята Димитров по отношение на настоящата политическа ситуация.

Вижте целия разговор по темата в следващото видео!

Вижте също

Финансовият журналист Кузман Илиев: Паниката на „Уолстрийт“ от вчера е симптом за това колко много напрежение има на пазарите

Какво се случва след паниката от вчера заради сриването на „Уолстрийт“? Може ли да се …