понеделник , 16 юли 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Мартин Димитров: Оставката на ГЕРБ е подаване към БСП, за да подпишат за „Белене“

Мартин Димитров: Оставката на ГЕРБ е подаване към БСП, за да подпишат за „Белене“

В седмицата след изборите за президент у нас, Стажанта отново броди из кулоарите на парламента в търсене на реакции от министрите в оставка за това какво се случи и къде сбъркаха загубилите.

Той потърси и подробности за спецификите и гласуването на бюджет 2017, който мина на първо четене, от финансовия министър в оставка Владислав Горанов.

Коя версия на бюджета за ВСС е била подкрепена, откъде са дошли 13-те милиарда фискален резерв, какво се случва с взетите дългове, вкл. на фонда за гарантиране на влоговете в банките, продължава ли разграбването на КТБ и какво случва с активите на банката, плащани ли са милиони за адвокатски услуги при управление на несъстоятелността, как отговаря на твърденията на Цветан Василев в интервюто му за Сашо Диков и кога за последно се е виждал с Делян Пеевски – чуйте отговорите от Владислав Горанов.

Вижте и коментара на шефа на бюджетната комисия в Народното събрание Менда Стоянова за изборния резултат и за предимствата на плоския данък.

Още реакции в първата част на Стажанта – от министрите в оставка Вежди Рашидов, Лиляна Павлова, Николина Ангелкова, Румяна Бъчварова и Десислава Танева и вицеприемиера Томислав Дончев, както и от лидера на СДС Божидар Лукарски:

ГЕРБ доказа, че е истинска системна партия, макар на балотажа да не получи тази лоялност, която партията и министър-председателят демонстрираха през целия този двегодишен период към коалиционните си партньори и към Патриотичния фронт, коментира във втората част изхода от изборите шефът на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той се впусна и в сметки за броя на избирателите, гласували за ГЕРБ.

Цветанов е убеден, че без ПГ на ГЕРБ няма как да се направи стабилно правителство, което да подготви страната ни за предстоящото европейски председателство, категоричен е той.

Какъв е неговият анализ и какви са огорченията от коалиционните партньори – вижте във видеото.

Няма ново мнозинство, нека това си носи кръста заради коалицията, която състави, категоричен е депутатът от ДПС Йордан Цонев.

Самоуби ли се Реформаторския блок и има ли бъдеще нов десен проект – вижте реакциите на депутатите Настимир Ананиев, Гроздан Караджов, Мартин Димитров и Иван Иванов.

Най-голямата грешка на РБ е, че се полакоми за власт, а тази алчност докара много хора до ситуация, в която да са политически неадекватни, обобщи Димитров.

Според него оставката е подаване на топка от ГЕРБ към БСП, за да могат от БСП да подпишат за „Белене“ и да стане проектът необратим и после ГЕРБ и БСП заедно да строят централата.

Радан Кънев призна пред Сашо Диков, че само за предишния ден е имал четири срещи за новия си проект, а му предстоят още поне 40-50. Това е сериозна организационна работа с хора, които не си дават лесно името да бъде използвано за политически цели, каза той.

На въпрос участва ли бизнесменът Иво Прокопиев, той отговори, че не може в политиката да участва медиен бос. Кънев добави, че е имал разговори с него, на които Прокопиев е защитил тази позиция.

Как ще се финансира един нов проект, как ще участва ДСБ на предстоящите избори и трябва ли да е мажоритарна изборната система – чуйте подробности. Вижте и мненията по тези и други въпрос от още народни представители в парламента:

Зрителите на „Просто Диков“ също зададоха своите въпрос към водещия в днешното предаване:

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …