понеделник , 18 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Маркандея – гласът на времената, в които живеем

Маркандея – гласът на времената, в които живеем

Докато пълната луна се издига над върховете на родопските борове, гласът на Маркандея се извисява над водата на Беглика. Шведският артист зарази Бегликафест с магията на музиката си.

„Музиката винаги е била моя мечта, влечение, което е приемало различни форми в зависимост от етапите в живота. Сега изглежда, че отива към традиционна електронна вайб посока. Затова много се вълнувам да свиря точно на това място.

Това, което правя, е да смесвам живи, органични акустични елементи с електронни ритми“, разказа музикантът Маркус Берг, който стои зад псевдонима Маркандея.

Роден в Гьотеборг, Швеция, той започва музикалната си кариера преди 10 години – с групата Kultiration.

„Това е оркестър с деветима инструменталисти, които свирят фолклорна музика, джаз, реге. Издаваме албуми в Швеция, правим концерти предимно там. Тази година участвахме в един фестивал. В тази група се чувствам у дома като музикант. Там получих възможността да напиша песни за много артисти и да изпробвам разни неща“, сподели той.

Откъде идва не-шведското му име и откъде извират позитивизмът и любовта към човека и света – той разказа пред Десислава Микова и оператора Нешо Миладинов:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …