четвъртък , 21 юни 2018
Начало / Спорно за спорта / Марк Бата: Имаше дузпа за ЦСКА, Ивайло Стоянов се справи с мача

Марк Бата: Имаше дузпа за ЦСКА, Ивайло Стоянов се справи с мача

Спорната дузпа в мача между „Левски“ и ЦСКА стана обект на коментар и на консултанта на родните рефери Марк Бата. Според французина, дузпа за ЦСКА е имало, а съдията Ивайло Стоянов се е справил с мача.

„За нас правилното решение беше отсъждането на наказателния удар. Дори и след изглеждането на десетки, стотици повторения, можем да си дадем ясна представа, че ако дузпа не бе отсъдена, щяхме отново да сме тук и да обясняваме защо не е отсъдена. И за мен щеше да бъде по-трудно да обясня, ако тя не е отсъдена, отколкото в момента“, каза Марк Бата на пресконференция в понеделник.

„Съдията отсъди наказателен удар, защото видя и бе убеден. Аналогично, той даде жълт картон за симулация в 92-ата минута, защото беше убеден, че е така. Убеден съм, че съдията не гледаше цвета на екипите на отборите“, категоричен бе Марк Бата.

След двубоя вратарят на „Левски“ Боян Йоргаревич, който бе контузен по време на мача, коментира, че няма дузпа. Футболистът на ЦСКА Преслав Йорданов, срещу когото бе отсъден фал и дузпа, пък каза, че със сигурност има такава.

„Успях да изпреваря вратаря и той връхлетя в краката ми и ме събори – чиста дузпа“, каза пред журналисти Йорданов.

Вижте във видеото мнението на капитана на „сините“ Веселин Минев и футболиста на ЦСКА Станислав Манолов:

Вижте какво казаха след мача Даниел Боримиров, директор на ДЮШ на „Левски“, и стратегът Димитър Пенев, както и какво не каза Евгени Русев, син на собственика на „Левски“ Спас Русев и част от надзорния съвет на клуба:

В следващото видео можете да видите коментарите на Станислав Ангелов и Гриша Ганчев след дербито в събота:

Вижте също

Реал Мадрид като Левски – пазарува от украински тим. Пянич и Барселона се разбраха за договор. На „Камп Ноу“ се гневят на „продуцента“ Пике

Испанският гранд Реал Мадрид е на път на привлече младата надежда на украинския Зоря Луганск …