четвъртък , 19 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Мария Статулова: Не е важно дали си успешен или не, а дали си човек или не

Мария Статулова: Не е важно дали си успешен или не, а дали си човек или не

Една сълза в комедията и капка смях в трагедията – актрисата Мария Статулова гостува в студиото на еМисия България. С нея разговаряме за лъжите по неволя и житейските роли, които каляват характера и духа.

„Аз обичам да живея“, сподели актрисата. Тя нарече глупави хората, които не обичат да живеят.

„Тази фолк страна, любима на много народ, мисля, че унищожи доста поколения. Виждала съм със своите очи заедно със Стефка Саботинова как мънички дечица знаят песните, текстовете и се кълчат в ритъма на тези песни. Защо не пеят Вивалди или Моцарт?“, чуди се Статулова.

„Виждам, усещам, че много хора губят самоличността си. А когато имаш нормалното, човешко самочувствие, нищо повече не се иска. Свещениците казват, че там няма пол, така че независимо от това какъв си определен – дали си мъж или жена, зависи как мислиш“, посочи тя.

„Човек винаги има два варианта – да мисли или да не мисли, цитира актрисата Брехт. „Не знам защо съзнанието ни продължава да е такова – като че ли сами го тъпчем надолу, вместо да извадим на показ ума и интелигентността си. Пак стигаме до този пусти начин на мислене. Твърде кратко сме на тази земя, небето е много голямо – има място за всички“, посочи Статулова.
„Какво ти пречи да се зарадваш на едно цвете, на един поздрав, на едни очи, които те гледат? Днес всички натискат телефони, седнали един до друг. За мен това е чудовищно. Не желая да получавам есемеси, но предпочитам да чуя гласа. В общуването е много важно“, каза тя.

По думите на Статулова, когато застанеш на сцената и се чувстваш на една педя от земята, е върховно удоволствие, когато разсмееш публиката. Артистите могат да изпитат това върховно нещо в забързания свят, добави тя. Статулова разказа за 50-тия си рожден ден, който решила да празнува в Канада. Децата й пък са родолюбиви и искат да живеят в България.

Актрисата коментира и успеха на Галин Стоев, който става директор на театъра в Тулуза и посочи, че е неистово трудно да успееш в чужбина. „Не е важно дали да си успешен или не си. Важното е дали си човек или не“, убедена е актрисата. Тя разказа и за смешна случка по време на погребението на Катя Паскалева.

„Ако искаш, животът ще те превърне в циник. Ако си хищен, нагъл или сребролюбец. Простият човек е наглец. И за 20 стотинки супа има. И като я изядеш, пак си щастлив“, смята Статулова. Тя разказа защо 13 е щастливото й число и колко пъти на ден казва „Обичам те“.

Чуйте целия разговор с актрисата Мария Статулова в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …