вторник , 28 март 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Мария Спирова за реакцията на Острова след атентатите в Брюксел
MARIA_SPIROVA картинка 4

Мария Спирова за реакцията на Острова след атентатите в Брюксел

Много се събра на Европа в последно време и поне на Острова тази посърналост се чувства. Беше тежка година с атентати в Европа и около нея. Чувства се промяна в тона, с които хората реагират – и медиите, и правителството. Вижда се как обществото не може да си поеме въздух и да обработи случилото се, за да има емоционален ресурс. Атентатите се сгъстиха и съответно паниката нараства.

Това заяви в коментар относно атентатите от 22 март в Брюксел журналистката Мария Спирова в директна връзка по скайп от Оксфорд.

Тя подчерта, че силите за сигурност във Великобритания твърдят, че имат парадигма, която е радикално различна от практикуващата се в континентална Европа. Съответно и първата официална реакция на британското правителство била да предложи експертна помощ на Брюксел.

„Обстановката е напрегната, но, както знаете, англичаните са прочути с решимостта да не дават признаци, че са уплашени от нещо. Лондон продължава да бошува като вулкан с пълна сила, както и досега. Но наистина основните артерии и гари са попритихнали“, разказа още Спирова.

Тя посочи, че медиите на Острова се справят малко по-премерено с отразяването на атентатите.

Какво още разказа за реакцията на Великобритания – вижте във видеото:

Вижте също

XRISTO_IVANOV картинка

Христо Иванов: Този парламент е еднопеевски, с повече плесен и по-малко смокинови листа

Председателят на движение „Да, България“ Христо Иванов гостува в студиото на еМисия България ден след …