събота , 25 март 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Мария Спирова за настроенията към Брексит на Острова
SPIROVA картинка

Мария Спирова за настроенията към Брексит на Острова

Във Великобритания се наблюдава една особена отстраненост при иначе принципно политически активните и информирани хора по темата за предстоящия референдум за излизане на страната от ЕС.

Това заяви от британската столица журналистката Мария Спирова, която се включи в еМисия България с коментар на насторенията в страната.

По думите й в британските медии тези настроения непрекъснато се менят – веднъж надделяват драматичните предвиждания за отделянето на Великобритания от съюза, а следващата седмица се дава трибуна на противоположните кампании.

„Основният проблем на информираните хора в страната е, че те знаят, че това е измислен проблем. За тях е очевидно, че премиерът Дейвид Камерън го изфабрикува пред няколко години, за да възпре свободния достъп до пазара на труда на българи и румънци.

Тогава това вършеше работа за вътрешнополитически цели, но сега се превръща в негова прокоба и затова мнозина са цинични“, смята Спирова.

По думите й българите са заели позиция на „магическо мислене“ и единственото, на което могат да се надяват, е оставането.

Вижте целия коментар на Мария Спирова за Би Ай Ти:

Вижте също

IZBORI картинка

Димитър Иванов: ЦИК незаконно ще затрудни гласуването в чужбина

В последните часове ЦИК взе решение, с което по административен път ще създадат опашки и …