вторник , 12 декември 2017
Начало / Предавания / еМисия България / Мария Спирова: Британските медии от години насам създават паралелна реалност за всичко случващо се в Европа

Мария Спирова: Британските медии от години насам създават паралелна реалност за всичко случващо се в Европа

Британските медии от години насам създават паралелна реалност за всичко случващо се в Европа и сега се надпреварват да омекотяват удара от решението за Брекзит с жалки манипулации в заглавията.

Това коментира Мария Спирова по повод разминаванията в начина, по който бе отразена срещата на британския премиер Тереза Мей с германския канцлер Ангела Меркел и френския президент Франсоа Оланд съответно от медиите на Острова и на континента.

На срещата стана ясно, че няма да има никакви разговори с Великобритания, докато не бъде задействан чл. 50 за излизане от ЕС, въпреки дадената отсрочка. Идеите на Мей за свободен достъп до европейските пазари и свободно придвижване също бяха отхвърлени.

Според европейските медии Меркел е била твърда и неотстъпчива, докато според британските Мей е постигнала чудесно съгласие с колегите си.

Спирова отбеляза, че се наблюдава една почти единодушна защита от страна на медиите на СОтрова за Мей, която по думите й е поставена в позиция да оглавява едно тихо и неизказано извънредно положение. Има основания и за притеснения относно стабилността на кабинета.

Докато медиите се стремят да представят Тереза Мей като капитан на кораба, според Спирова тя е достигнала до премиерското кресло като най-малкото зло.

Чуйте целия й коментар във видеото:

Вижте също

„Без целофан“: КОНПИ запорира имущество на Иво Прокопиев за близо 200 милиона лева

  КОНПИ официално огласи подробности за запора над имуществото на Иво Прокопиев и съобщи, че …