петък , 22 юни 2018
Начало / Хайд Парк / Мария Спирова: Брекзит е като гмуркане в мастило

Мария Спирова: Брекзит е като гмуркане в мастило

Журналистът Мария Спирова коментира в ефира на Би Ай Ти и „Хайд парк“ какво се случва покрай излизането на Великобритания от ЕС.

„Брекзит е гмуркане в мастилото. Всички сме на тъмно. Посещението ми в Брюксел показа именно това – че докато Великобритания не може да си даде сметка за това колко ще загуби от излизането си в ЕС. В същото време ЕС не си дава сметка колко Великобритания е готова да загуби“, коментира Спирова.

Според нея, в момента Великобритания има една основна обсесия и това е да свали нетната миграция до някакви наистина драстични нива. Спирова каза, че източноевропейците се намесват с мнение във Великобритания и се опитват да направят изследвания на това какво различните европейски диаспори рискуват при смяна на техния статут.

Георги Лозанов и евродепутатът Светослав Малинов гостуваха в студиото на „Хайд парк“ и коментираха Брекзит. Според Малинов, в момента правата на българските граждани са защитавани от 27-те.

„Не може да бъдат защитавани правата на отделни граждани на ЕС. Те се защитават общо. Крайният резултат ще бъде същата защита, каквато имат германци, холандци и французи. Българите трябва да бъдат спокойни“, заяви Малинов.

Вижте също

Татяна Дончева: Акцията срещу кмета на Септември е продуктово позициониране на новия антикорупционен орган. Гейското лоби в България е достатъчно мощно, за да прокара Истанбулската конвенция

Защо акцията на спецпрокуратурата срещу кмета на Септември Марин Рачев беше толкова грандиозна? На този …