вторник , 17 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Мария Принц за концерта в памет на сър Невил Маринър

Мария Принц за концерта в памет на сър Невил Маринър

Концерт в памет на сър Невил Маринър, един от най-добрите диригенти на нашето време, ще събере в зала България почитателите на класическата музика, музиканти и семейството му. В основата на концерта е българската пианистка Мария Принц.

Колегата ни Кремена Николова разговаря с нея за приятелството ѝ със сър Невил Маринър и за поредицата от концерти, които ще изнесе в София.

„Концертът у нас ще бъде първият по-крупен концерт в памет на сър Невил Маринър. Мисля, че можем да бъдем горди от това, че той ще се състои в София. Цялото му семейство ще присъства и мисля, че това е достатъчно красноречиво за значението на концерта. Надявам се и публиката в България да оцени този факт“, призна Мария Принц.

Тя сподели, че със сър Невил Маринър са имали тясна професионална и лична връзка вече 18 години.

„Това са взаимоитношения, в които не е имало нито един облак, нито едно разочарование и затова загубата е още по-осезаема. Той, освен майка ми, е единсвеният човек, който е носил само топлина и безусловна подръжка. Самата мисъл, че го има беше много съществено нещо за мен“, разказа още Принц.

Вижте цялото интервю с пианистката в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …