събота , 23 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Мария Пиргова: Нямаме работещо законодателство

Мария Пиргова: Нямаме работещо законодателство

Доцент Мария Пиргова гостува в студиото на „еМисия България“ за да сподели своето мнение за съдебната власт i за ролята на левицата в тази ситуация.

Според нея съдебната власт е появлияна от изпълнителната власт.

„Това са невъзможни неща в една демократична държава, възли, които много трудно се разплитат.

Липсата на справедливост е най-големия ни прооблем“ – смята доцент Пиргова.

„Съдебната власт е един стар ВСС разделен на лобита, на хора, които контактуват пряко с премиера, и такива които не контактуват пряко с него. Политизирането на работата на съдебната система не е от сега и ще продължи още много време. Лобитата са едното – свързано с Лозан Панов и другото е със Сотир Цацаров, въпросът е кой ще овладее тази власт.  Ние вървим много неприятно към румънски модел, което бе разчистване на едни кланове с други.

Не страва дума за справедливост, нито за прилагане на закона.

Който успее да победи, ще вкара в затвора другите. Ще започнем отново да преразпределяме блага“ – смята доцент Пиргова.

Нямаме работещо законодателство, всеки адвокат, който хване част от закона, може да докаже своята правота. Материята, с която работят хората е катастрофалн.. Ще се изисква тотална смяна на системата, какво искаме ние като българи. Глобалните условия не ни дават да си изработим, наша българска позиция“ -твърди доцент Пиргова.

„Имам трето правителство, което смята, че важна е властта и парите, а не справедливостта“ – заявява доц. Пиргова.

„Левицата е със сериозна парламентарана група, върхушката на Позитано е доволна от своето положение. Не виждам хора, които искат да поемат риск’ – коментира ситуацията в БСП доц. Пиргова.

„Ние сме създали тотално недоверие, думите нищо не значат“ – заключава доц. Пиргова.

Какво още сподели доцент Мария Пиргова в ефирана Би Ай Ти, вижте в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …