неделя , 26 март 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Мария Касимова за това да бъдеш „скайп майка“
MENORKA картинка

Мария Касимова за това да бъдеш „скайп майка“

За предизвикателствата на живота извън България и далеч от семейството – разказва журналистът Мария Касимова-Моасе от остров Менорка.

„Тук слънцето не изчезва. Сега е около 17 градуса, а през нощта става около 6 градуса, което е най-студеното време“, казва за условията в Менорка тя.

Допълва, че решението да напусне България е дошло спонтанно, като дори не е е знаела къде се намира острова. Открива го съпругът ѝ, а на двамата са нужни едва 4 дни, за да се влюбят в мястото.

„И така вече 8 месеца плувам по водата и въздуха между България и Менорка“, казва Касимова.

„Журналистическата професия не е толкова закотвена, продължавам да съм активна и да пиша за различни сайтове, пиша и книга, а и скоро отваряме магазинче за натурална козметика“, допълва българката.

На острова среща и много наши сънародници, които описва като запазени и работливи хора, местните пък са добронамерени, макар и малко затворени.

Все пак като майка, на журналистката най-много ѝ липсват децата, останали в България.

„Така се наложи, защото островът е много малък и няма адекватни училища, а и двете ми дъщери ходят в много хубави училища в България. Едната е много голяма, на 21 години, и учи в медицински колеж, но малката ще стане на 16 години след един месец и за нея ми е най-мъчно. Сега прелетявам, за да участвам в живота им“, казва Касимова и добавя, че сега е „скайп родител“.

„Много приятели ми липсват също, но започнах да се чувствам безнадеждно в България и не можех да издържа на опростачването. Сега се чувствам спокойна“, допълва тя.

Вижте също

IZBORI картинка

Димитър Иванов: ЦИК незаконно ще затрудни гласуването в чужбина

В последните часове ЦИК взе решение, с което по административен път ще създадат опашки и …