вторник , 24 януари 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Мария Касимова: В Испания са изненадани, че празнуваме имен ден
MARIYA картинка

Мария Касимова: В Испания са изненадани, че празнуваме имен ден

„Аз съм кръстена на моята баба. Тя се казваше Марийка. От нея знам, че името значи любима на Бога и горчива. Мисля, че съм достатъчно добра и в двете“. Това разказа в предаването еМисия България Мария Касимова-Моасе, която живее на испанския остров Менорка. Тя разказа, че като дете много мразила името си, тъй като давало повод да се обръщат към нея с всякакви производни: Марче, Миче, Мичонче, Миме и какви ли не други.

„С времето обаче много започнах да го харесвам. Много е популярно“, сподели Касимова. Тя разказа, че в Испания имени дни не се празнуват и хората са много озадачени от българската традиция. „Остават изненадани, когато им разкажа, че на имен ден не се кани, но трябва да си подготвен за гости“, разказва Мария Касимова-Моасе.

„В Испания фиестата е нещо, което се спазва всички задължително. Днес имаше изключително красив и забележителен звън на камбани от близката катедрала. Това е голям празник и се усеща навсякъде“, разказа още Касимова.

Вижте целия разговор с Мария Касимова-Моасе за празника, вярата и как изглежда България от дистанция в следващото видео:

Вижте също

ITALY картинка 2

Поглед към поредицата злополучия в Италия

Лошите метеорологични условия в Италия продължават. Страната влезе в негативна поредица от бедствия и злополучия …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *