понеделник , 18 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Мария Капон за „Плаващите кейове“: Свобода, визионерство, бъдеще

Мария Капон за „Плаващите кейове“: Свобода, визионерство, бъдеще

Свобода, визионерство, бъдеще, усещане за голямата инженерингова мисъл.

Това са думите, които описват най-добре последния проект на българския художник Кристо и партньорката му Жан Клод – „Плаващите кейове“, сподели Мария Капон в предаването еМисия България. Тя самата е посетила инсталацията, която се намира на италианското езеро Изео.

„Кристо казва, че това е най-сексапилният му проект. Той е събрал страхотен екип, за да реализира най-голямата си мечта – човек да ходи по вода“, разказа още Капон.

„Всичко е направено сигурно за хората, дори не забелязваш броячите, които следят за броя хората на кея“, допълни тя.

По думите ѝ това е бил един от малкото моменти, в който казвайки, че си от България, не се притесняваш, а се гордееш.

„Нищо комерсиално няма на „Плаващите кейове“. Там се чувстваш наистина свободен – сваляш обувките и тръгваш по плата. Кейовете съвсем леко танцуват, а на места са измокрени“, сподели още Мария Капон за усещането да се ходи по вода.

„Нека всеки, които може, да отиде да го усети. А Кристо оставя следа в световната история“, заключи тя.

Повече за досега до изкуството на Кристо и жан Клод, както и някой практични съвети, ако желаете да посетите „Плаващите кейове“ – можете да видите във видеото:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …