четвъртък , 21 юни 2018
Начало / Предавания / Прозорецът / Мария Капон: Съдебната реформа е само върхът на операция „Чисти ръце“

Мария Капон: Съдебната реформа е само върхът на операция „Чисти ръце“

Съдебната реформа е само върхът на пирамидата на операция „Чисти ръце“. Такава операция минава през желанието на политическия елит да я проведе, да няма „наши“ и „чужди“. Операция „Чисти ръце“ е обществен процес, не дело само на една или друга партия или само на прокуратурата. Това каза в интервю за „Прозорецът“ по Би Ай Ти Мария Капон – председател на Единната народна партия. Според нея трябва да се започне от системите за ситурност – да работи МВР, да има добри доказателства, а после да има прозрачен и обективен съдебен процес, който не е от една страна под обществен, а от друга страна – под корупционен натиск.

По повод предстоящия мониторингов доклад на ЕК, Мария Капон коментира: Това което пише в докладите ние го живеем, няма какво ново да ни кажат. Всички червени точки от докладите през първите години на членство все още ги има.

Още в интервюто: кои са най-важните послания от годишния отчет на президента Плевенелиев, как изглежда започващата вече надпревара за президентските избори, какво е бъдещето на „дясното“ в България.

Вижте също

Бивш дипломат: Ердоган е знаел предварително за преврата

Бъдещето на Турция зависи от поведението на президента Реджеп Ердоган. Очакванията са той да наложи …