четвъртък , 21 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Мария Черешева за това как медии клеветят колеги

Мария Черешева за това как медии клеветят колеги

През последните дни медии свързаха името на една българска журналистка с терориста, който се взриви в Ансбах. В публикациите дори се твърди, че Мария Черешева е имала връзка със сириеца Мохамед Далил. Тя коментира темата за неверните твърдения, тиражирани в медиите по неин адрес, както и етиката на българските журналисти в предаването еМисия България.

„Аз бях един от първите, които отразиха това, че той е бил в България и е давал интервюта тук през 2013 г.“, разказа Черешева. Тя посочи, че в публикациите, които я свързват с терориста, има цитати и снимки, които не е давала.

„Никога не съм разговаряла с нито една от двете медии – вестник „Уикенд“ и агенция БЛИЦ. Има мои цитати, в които защитавам терориста. Публикувани са и снимки“, разказа Черешева.
Тя твърди, че това са жълти медии, но смята, че и при тях би могло да има някакви журналистически стандарти. „Създават се едни ужасяващи внушения, публикуват се лъжи по най-чувствителните теми за обществото – тероризъм и бежанци“, подчерта журналистката.

Тя смята, че има много ниско ниво на медийна грамотност в обществото и се работи безкрайно неетично при отразяването на трагични инциденти. „Потресаващо е, че може да се работи по такъв начин и да се генерира печалба“, убедена е Мария Черешева. Тя посочи, че данните от анкета сочат, че най-честите форми на натиск над журналисти идват от техни колеги чрез обиди и клевети.

„Няма да оставя ситуацията така. Това е много прясно, но ще потърся всички възможни легални методи за да опровергая тази клевета и обвързването ми с терорист“, обясни журналистката.
Вижте целия разказ на Мария Черешева в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

Един коментар

  1. Аз не смятам ,че в.“Уикенд“ е този,който публикува и омаскаряване хората и в частност журналисти.Сайтове с екзотични имена в Интернет пространството бълват жупел и кал.Интернет пространството се интересува само от жълтини,неверни слухове,тиражирани многократно.Тях как да премахнем?!